Pikantná fašírka pečená na chlebe (fotorecept)

Autor receptu: pusta

V tejto tuhej zime som prichystala túto jednoduchú, výdatnú a rýchlu večeru, ktorú som podávala s horúcim čajom. Zasýtila, zahriala, zmizla - a vraj aj nabudúce a čoskoro...

4 -6
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistenú cibuľu som pokrájala na jemno.
  2. Očistila som cesnak a sušenú štipľavú papriku,
  3. Sušenú štipľavú papriku som posekala na drobno.
  4. Pripravila som potrebné koreniny.
  5. Do misy som dala mleté mäso - mala som mix a osolila som ho.
  6. K mäsku som pridala vodu, vždy po troškách a spolu spracovala...
  7. ...na vláčne a tvárne cesto, ktoré som vidličkou ešte prešľahala. Spotreba vody sa môže líšiť podľa toho, koľko je mäsko schopné na seba viazať.
  8. Posekala som petržlenovú vňať, ktorú mám doma vždy zamrazenú.
  9. Pridala som cesnak, cibuľu, všetky koreniny a vajce,
  10. Všetko som spolu dôkladne spracovala a...
  11. ...zahustila strúhankou. Fašírkovú zmes som odložila odpočinúť na 1 hodinu do chladničky, aby sa prepojili všetky chute.
  12. Krajce staršieho chlebíka som potrela horčicou a na ňu som naniesla...
  13. ...fašírkovú zmes.
  14. Pripravené chlebíky som dala na pekáč vystlaný pečiacim papierom. Olej som nedávala na chlieb, lebo mäsko pri pečení pustí dostatok tuku. Vložila som do trúby vyhriatej na 200 stupňov a piekla som 20 minút pri zapnutej funkciu "gril", ale len hore. Kto nemá túto funkciu, zapne len horný ohrev, aby chlieb nestvrdol.
  15. Podávala som s horúcim čajom, je už na každej gazdinke ako hrbú vrstvu fašírky dá, len potom treba prispôsobiť dobu pečenie. V podstate je to fašírka, pečená na hrianke, striedka chlebíka krásne zmäkne, zatiaľ čo povrch a kôrka sú chrumkavé.