Pikantná fašírka pečená na chlebe (fotorecept)
Autor receptu: pusta
V tejto tuhej zime som prichystala túto jednoduchú, výdatnú a rýchlu večeru, ktorú som podávala s horúcim čajom. Zasýtila, zahriala, zmizla - a vraj aj nabudúce a čoskoro...
4 -6 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Očistenú cibuľu som pokrájala na jemno.
- Očistila som cesnak a sušenú štipľavú papriku,
- Sušenú štipľavú papriku som posekala na drobno.
- Pripravila som potrebné koreniny.
- Do misy som dala mleté mäso - mala som mix a osolila som ho.
- K mäsku som pridala vodu, vždy po troškách a spolu spracovala...
- ...na vláčne a tvárne cesto, ktoré som vidličkou ešte prešľahala. Spotreba vody sa môže líšiť podľa toho, koľko je mäsko schopné na seba viazať.
- Posekala som petržlenovú vňať, ktorú mám doma vždy zamrazenú.
- Pridala som cesnak, cibuľu, všetky koreniny a vajce,
- Všetko som spolu dôkladne spracovala a...
- ...zahustila strúhankou. Fašírkovú zmes som odložila odpočinúť na 1 hodinu do chladničky, aby sa prepojili všetky chute.
- Krajce staršieho chlebíka som potrela horčicou a na ňu som naniesla...
- ...fašírkovú zmes.
- Pripravené chlebíky som dala na pekáč vystlaný pečiacim papierom. Olej som nedávala na chlieb, lebo mäsko pri pečení pustí dostatok tuku. Vložila som do trúby vyhriatej na 200 stupňov a piekla som 20 minút pri zapnutej funkciu "gril", ale len hore. Kto nemá túto funkciu, zapne len horný ohrev, aby chlieb nestvrdol.
- Podávala som s horúcim čajom, je už na každej gazdinke ako hrbú vrstvu fašírky dá, len potom treba prispôsobiť dobu pečenie. V podstate je to fašírka, pečená na hrianke, striedka chlebíka krásne zmäkne, zatiaľ čo povrch a kôrka sú chrumkavé.