Pho Tai Vietnamsko - Francuzka hovädzia polievka

2010 - bez fotky2010, 13. februára 2011
Pho Tai Vietnamsko - Francuzka hovädzia polievka
Foto: 2010

Dakedy tomu nerozumiem preco v tropoch aj v tej najvacsej horucave stale varia taketo polievky na kazdom rohu.Aj toto je jedna "domotana" verzia francuzkej Zobraziť celý popisDakedy tomu nerozumiem preco v tropoch aj v tej najvacsej horucave stale varia taketo polievky na kazdom rohu.Aj toto je jedna "domotana" verzia francuzkej ktora sa stala narodnym jedlom vo Vietname - Phở Tai

30 minut minút
príprava
20 hodin minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1 kg
2
5 cm
3
2 cela
3
1 lyzicka
1 lyzicka
1 lyzicka
2 lyzice
1lyzicka
obloha:
 biftek




Postup

  1. 1

    Vsade je vela receptov na tuto fantasticky polievku ale vacsina zabuda ze tajomstvo tejto polievky je v jej zakladnej surovine hovadzom vyvare. Takze ziaden solamyl, ani sojova omacka ci mrkva alebo judasove ucho. Klasika pomaly a dlho varene suroviny na nizkom plameni hovori sa ze,... 20 hodin.Aby sa kosti ovorili ?( V pomalom hrnci cca 5-6 ).

  2. 2

    Do silno vriacej vody dame varit kosti a nakrajany chvost. Zbierame kal - penu .Po desiatich minutach znizime plamen a pridame silno oprazene" ocernene" prisady ktore su nakrajane na hrubo cibula , cesnak , zazvor ,anyz cely , skorica palicky, koriander semienka,Vyvar mozeme robit dvoma sposobmi ako neochuteny ( bez soli a rybacej omacky ma vseobecne pouzitie alebo ochutit pre Phu s rybacou omackou a cukrom. Dame a varime do nekonecna .....zcedime. odlozime do ladnicky .Zoberieme masny vrch a pouzijeme len vyvar. Mozeme aj dat zmrazit na kocky a pouzit samostatne.

  3. 3

    Polievka: Kvalitne hovadzie maso stejk nakrajame alebo si dame nakrajat na krajaci na velmi jemne platky ( da sa to najlepsie zmrazene).Prichystame si vedla misky. Ryzove slize dame varit , horucu cast slizov ( porciu dame na dno misky. Na slize poukladame cast nakrajanych byliniek , jarnu cibulku a koriander. Na to poukladame surove na jemno nakrajane platky stejkoveho hovadzieho.

    Pho Tai Vietnamsko - Francuzka hovädzia polievka   - obrázok 3
  4. 4

    Vriacim vyvarom zaleje maso, a servirujeme. Pre kazdeho nachystame dalsie cerstve ingrediencie ako fazulove klicky, bylinky ako bazalku a matu a ochutiny ako cerstve chili na drobno nakrajane rybaciu omacku dakde pridavaju este hoisin omacku vsetko podla individualnej chuti.

    Pho Tai Vietnamsko - Francuzka hovädzia polievka   - obrázok 4

Diskusia k receptu

babidka
varit si ju sama asi nebudem , ale ked sa predsa len dostanem do Vietnamu /clovek nikdy nevie :-)/ tak si ju urcite dam ...Nedavno som pozerala jeden serial o putovani za dobrym jedlom -nazov si uz nepamatam-a tam si "hlavny ochutnavac" daval prave taku/?/ akusi polievku v poulicnej restauracii . vravel , ze doma sa uz velmi nevarieva , ludia si ju radsej kupuju v resturacii lebo priprava je zdlhava a cena v restauracii je velmi prijatelna.Netvrdim , ze je to prave tato polievocka ...ale ochutnat by som ju urcite chcela:-)
honestka
ked chceme mat taku tu "rychlovku nasej dobrej hovadzej", tiez robime tieto cinske polievky tak, ze si raz zacas urobim mnozstvo vyvaru z pecenych kosti /kupim u cinana/; ozaj je potrebne byt trpezlivym, aby vyvar bol silny, zamrazim ho v zip sackoch. Niekedy prikupim aj hotovy organicky vyvar /Ten je zarucene vzdy bez pridavkov/. ich polievky sa mi pacia aj preto ze sa do nich moze dat cokolvek zo zeleniny, ktoru mame vzdy doma poruke a su vyborne, hlavne ked sme si zvykli na cerstvy zazvor a naviac dame ich rychlovariace sa rezance. Perfect by bola aj dnes@2010 prst hore.
lucylee
super, ale pre mňa bez toho chvosta :-)mám rada takéto krásne, farebné, exotické polievočky
jarco
Som práve po ťažkom víkende, lyžovačka so starou partiou, a takáto polievka by mi ale straaaašne dobre urobila... Len mi ju nemá kto urobiť :-(
oblizprst
Treba asi vyskúšať. Vyzerá to skvelo, škoda, že necítiť tú úžasnú vôňu.
sovka62
lucylee píše, že pre ňu bez chvosta, pre mňa ale určite s chvostom. Varila som polievku z chvosta vždy, keď som sa k nemu dostala (vždy to bol podpultový tovar) a nikdy v živote som lepší vývar nejedla. A uvarená tak, ako to popisuješ ty musí byť ešte lepší ako ten môj, klasický aj so zeleninou. Veru by som si dala. Tuším ten chvost začnem zháňať, špikové kosti sa občas objavia, to by problém nemal byť.
amelie
@2010 , na uvarenie takejto polievky človek potrebuje celú večnosť, ale určite to stojí za to. Zas jeden tvoj skvelý nápad:-) Možno sa mi do víkendu podarí zohnať suroviny, ale ako vraví @sovka , hovädzí chvost je podpultový tovar... Ukladám do kk.
amelie
Poznám francúzsku veľmi sýtu polievku, ktorá sa veľmi dlho varí z potlčených kostí z pečenej kačice, potom sa niekoľkokrát precedí cez husté plátno, na dno taniera sa dá krajec sedliackeho chleba a zaleje sa týmto vývarom.
klarova
Vyzerá úžasne. Milujem takéto polievočky. Ukladám.
2010
Tato polievka sa musi chlipat vtedy chuti najlepsie ...



maria7
Tuto polievku som jedla u Vietnamcov na party a musim podotknut,ze bola vyborna.Vypytala som si od nich recept,ale moja nam tak nechutila. Je to presny ten isty recept ako ho uviedol 2010. Mozno mala inu chut preto,ze vyvar som robila bez hovadzieho chvosta,ktory sa tu neda kupit. Do polievky nedavali matu ani bazalku.Totiz moji znami Vietnamci maju farmu, kde chovaju bykov a pritom este pestuju huby sampinony. Na party pripravili jedneho mladeho byka na grille. To sme si vsetci prsty olizovali. Ale raz uvarili kuraciu polievku a bolo v nej na vacsie kocky nieco porezane. Ked som sa Mai,tak sa vola ta vietnamka spytala co to je v polievke to hnede,takze to je kuracia uvarena krv. To uz mne ani dalsim velmi nechutilo. Raz tiez nam pripravila krabu polievku, ta mi tiez nejako nesekla.
maria7
Chcem este doplnit, ze Vietnamci,Cinania, Japonci,Thailani, Filipinci pri jedeni pouzivaju chopstick, urcite mnohi to poznaju chopstick-2 palicky.Prave tymito palickami velmi sikovne, rychle si vyberaju ryzove rezance, maso, co je to velmi hlucne, cize mi tomu hovorime chlipkanie a nakoniec tu polievku co ostane vypiju z misticiek .
2010
A da sa aj s odrodou chrizanteny Tần Ô , a este vela chilli dobre malicke .. a s Vietnamskym koriandrom Rau Răm a ich bazalkou Húng Quế Viet-Nam a je hovadzia polievka ako sa patri.


2010
A este na cerstve fazulove klicky a limetku a dobru davku rybacej omacky som zabudol a az potom je ta spravna hovadzia...
( myslim ze grandma uz uteka od monitora zhrozena).
2010
tato hovadzia polievka je asi tak dopucena ako ked slovaci varia cinu ... ani sajnu , tak isto vietnamci mali pre francuzov varit ich bouillon a totalne to domrvili s tou skoricou , klincekami, koriandrom , zazvorom, galagalom hmm.. a vytvorili lepsiuverziu ako francuzky original cislo 28 najchutnejsich jedal...:)


2010
Na slovensku idu chrysantemy na hroby u nas do polievky :-)



2010
Do klasickej hovadzej -klasicky surove hovadzie maso :-)))


2010
Aj ked sa mal davat vyvar z bravcoveho v mrazaku bol este hovadzi pridaju sa krevety a vela cerstvych byliniek aj salat :-) a je z toho
skoro - Hu Tieu Do Bien-




2010
Pho s cinskou klobasou Lap Cheong a bravcovym Char Siu.



2010
Bò Kho, 9 hodin v pomalom hrnci :-)


lusinkab
Juj vsetky tie polievocky su krasne :-) minule som pokukovala po tom pomalom hrnci takze asi uz by bol aj cas si ho kupit :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia