Pho Tai Vietnamsko - Francuzka hovädzia polievka

Autor receptu: 2010

Dakedy tomu nerozumiem preco v tropoch aj v tej najvacsej horucave stale varia taketo polievky na kazdom rohu.Aj toto je jedna "domotana" verzia francuzkej ktora sa stala narodnym jedlom vo Vietname - Phở Tai

30 minut minút
príprava
20 hodin minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vsade je vela receptov na tuto fantasticky polievku ale vacsina zabuda ze tajomstvo tejto polievky je v jej zakladnej surovine hovadzom vyvare. Takze ziaden solamyl, ani sojova omacka ci mrkva alebo judasove ucho. Klasika pomaly a dlho varene suroviny na nizkom plameni hovori sa ze,... 20 hodin.Aby sa kosti ovorili ?( V pomalom hrnci cca 5-6 ).
  2. Do silno vriacej vody dame varit kosti a nakrajany chvost. Zbierame kal - penu .Po desiatich minutach znizime plamen a pridame silno oprazene" ocernene" prisady ktore su nakrajane na hrubo cibula , cesnak , zazvor ,anyz cely , skorica palicky, koriander semienka,Vyvar mozeme robit dvoma sposobmi ako neochuteny ( bez soli a rybacej omacky ma vseobecne pouzitie alebo ochutit pre Phu s rybacou omackou a cukrom. Dame a varime do nekonecna .....zcedime. odlozime do ladnicky .Zoberieme masny vrch a pouzijeme len vyvar. Mozeme aj dat zmrazit na kocky a pouzit samostatne.
  3. Polievka: Kvalitne hovadzie maso stejk nakrajame alebo si dame nakrajat na krajaci na velmi jemne platky ( da sa to najlepsie zmrazene).Prichystame si vedla misky. Ryzove slize dame varit , horucu cast slizov ( porciu dame na dno misky. Na slize poukladame cast nakrajanych byliniek , jarnu cibulku a koriander. Na to poukladame surove na jemno nakrajane platky stejkoveho hovadzieho.
  4. Vriacim vyvarom zaleje maso, a servirujeme. Pre kazdeho nachystame dalsie cerstve ingrediencie ako fazulove klicky, bylinky ako bazalku a matu a ochutiny ako cerstve chili na drobno nakrajane rybaciu omacku dakde pridavaju este hoisin omacku vsetko podla individualnej chuti.