Petrova kaša
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento recept sa hodí k rôznym druhom mäsa , alebo k vaječným jedlám i k viacerým
šalátom. Ja ho mám rád na večeru s cmarom.
6 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 100 °C |
Postup
- Zemiaky očistené nakrájané s krúpkami umytými varíme zaliate vodou varíme do mäkka. Pridáme trochu soli. Medzi tým si očistíme cibuľu aj cesnak a nakrájame na drobno a dáme na olej popražiť do sklovitá pozor na cesnak miešať zvykne prihárať. Udusenú cibuľu s cesnakom odstavíme.
- Keď sú zemiaky a krúpky mäkké pridáme fazuľu aj s nálevom a povaríme ešte asi 5 minút. Z hrnca vylejeme asi 3/4 vody a do hrnca pridáme nakrájané maslo, mlieko, udusenú cibuľu a všetko za horúca popučíme a riadne premiešame. Podla chuti prisolíme a môžme podávať je výborná. Dobrú chuť.