Petrova kaša

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept sa hodí k rôznym druhom mäsa , alebo k vaječným jedlám i k viacerým šalátom. Ja ho mám rád na večeru s cmarom.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistené nakrájané s krúpkami umytými varíme zaliate vodou varíme do mäkka. Pridáme trochu soli. Medzi tým si očistíme cibuľu aj cesnak a nakrájame na drobno a dáme na olej popražiť do sklovitá pozor na cesnak miešať zvykne prihárať. Udusenú cibuľu s cesnakom odstavíme.
  2. Keď sú zemiaky a krúpky mäkké pridáme fazuľu aj s nálevom a povaríme ešte asi 5 minút. Z hrnca vylejeme asi 3/4 vody a do hrnca pridáme nakrájané maslo, mlieko, udusenú cibuľu a všetko za horúca popučíme a riadne premiešame. Podla chuti prisolíme a môžme podávať je výborná. Dobrú chuť.