Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 18. decembra 2013

Vianočné, rumové, voňavé...

Suroviny

400 g
160 g
1 čl zarovnaná
1 kus
1 čl
2 kusy
120 g
z 1 citróna
60 g
Na dokončenie:
 (rum)




Postup

  1. 1

    Zo surovín zmiesime cesto, ak je príliš lepivé, pridáme ešte trochu múky a necháme do druhého dňa v chladničke. Odpočinuté cesto rozvaľkáme a formičkou vykrojíme kolieska asi 3 cm priemer. Na každé koliesko dáme slivkový lekvár.

    Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zabalíme a vytvarujeme guľky, ktoré ukladáme na plech dalej od seba .

    Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na 200 stupňoch asi 15 minút.

    Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené, ešte teplé namočíme do rumu.

    Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hned potom do práškového cukru a znovu do rumu, necháme voľne zaschnúť, Sú výborné :-)

    Perníčky s cukrovo-rumovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

soncya
Vynikajúci recept. Toto moja dcéra miluje. KK - ďakujem.
afataga
pekne bambule si napiekla, take akurat pre abstinentov :-)
mariamka
tak ta finalizacia ma velmi zaujala um-cuk-um,, toto urcite aplikujem,, a neviem ci z toho umu, ale ta kockata miska tusim na mna zmurka :)
1x radost
kimlo
Mne minule z takej misky zacali vyliezat stovky malickych trpaslikov, ti vam boli vsade a strasne rychle sa mnozili! Tak som ich likvidoval tlcikom na maso hlava-nehlava... ;-)
elysa
@margaretka28 perfektné perníčky... recept ukladám a 5***** posielam a krásne sviatky prajem... :o)
mariamka
tym vyoranym sa necuduj, to prave divam na vyplatnu pasku :) a tusim sme na strycu Marcinovi odchovane, kyseuve aj veseuve, orechove aj trojchuapove :))
sovka62
Fíha, to je niečo pre mňa, len čo dojeme vianočné, ktorého už mám napečené hoooodne, idem na ne. Ďakujem.
medovnicek
jeeeeeeej takéto rumové perníčky som milovala ako dieťa, vďaka za recept, už aj je uložený a určite vyskúšam - len keby toho času bolo viacej
violetacamorova
Tiež si ma potešila týmto receptom, práve minule som dostala chuť na tie medovníčky v cukrovo-rumovej poleve, vďaka.
margaretka28
Dievčence dakujem za nahliadnutie, @ancicka močno vyskúšam, len či sa mi podarí, lebo zatiaľ som skúšala len raz a nevyšlo to :-)
salinka
Tieto perníčky som si rada kupovala a keď si ich sama upečiem, budem aspoň vedieť, čo v nich je:-)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Doteraz som ich jedla len z obchodu. Určite ich idem piecť. Vďaka.
marcelle
margaretka, krásne sa Ti podarili. Nedávno som chcela robiť nepečené guľky z kúpnych perníkov, nikde ich akurát nemali.
brambora
no takze... boli vyborneee... ale ja som cesto nevalkala lebo sa to nejak lepilo, tak radsej som si to rovno odstipkavala z cesta a tak tvarovala gulky. lekvar som po troch pokusoch tiez vzdala lebo sa mi to s tym lepilo a neslo to... ale vysledok stal aj tak za to. fakt ako z obchodu. zjedli sme ich za dva dni. :D
eviana
@margaretka28 , teraz mi do oka brnkli tieto Tvoje perníčky... tak ma nadchli, že sa obávam, že do Vianoc nevydržím čakať a budem ich musieť vyskúšať veľmi skoro... tlieskam :)
sovka62
Pred chvíľou som dopiekla. Aj mne sa cesto lepilo ako @brambore , tak som ani neskúšala vaľkať. rovno som šúľala guľky. Upiekli sa krásne, rozliali sa na vypuklé kolieska a keďže som si dala záležať na veľkosti guliek, sú jedno ako druhé, ani vykrajované by neboli krajšie. Piekla som bez citrónovej kôry a lekváru.
Ešte teplé som ich namáčala do rumu, cukru, rumu a tak kolom dookola. Lenže! Ten rum pili ako alkoholik po trojdennej suchote, minula som skoro pol litra. Vyzerali krásne. Naložila som na tanier, musela som opatrne, lebo boli riadne napité. Manžel ochutnal, vyhlásil "skvelé, vynikajúce", ochutnala som aj ja, zjedla som tri a až potom som si uvedomila, koľko rumu v nich vlastne je. Takže teraz píšem mierne napitučká, hľadám klávesy, ktoré do ktorého slova patria. Takže v toto stave len pre dospelých!
Nabudúce spravím rumovú polevu a radšej ich len polejem, nech si pochutia aj vnúčence. lebo sú naozaj dobré.
1x radost
frezia68
@sovka62 :tento recept som uverejnila ako môj prvý(vtedy ešte bez fotiek) a robím ho roky,je ozaj dobrý.Nechám len asi hodinu oddýchnuť,žiadna chladnička.Akurát,ak sa lepí,podsýpem trocha múky,miesim a ak treba,ešte podsýpem,až sa nelepí a bude sa dať vaľkať.Robila som aj pred týždňom,plnila výbornou plnkou (mám v receptoch) a pár som vyskúšala rum-cukor-rum,no vzdala som to a radšej čoko poleva.Ale ako komu chutí ,mne sa zdalo,že pijú viac,ako ja :-) a to sa mi nepáčilo.
1x radost
margaretka28
@sovka , dakujem za komentár, som rada, že si recept vyskúšala, len neviem, prečo tvoje tak pili ten rum, lebo moje sa mi nezdali až také pripité, tá rumová poleva je celkom dobrý nápad, ja ked ich robím, tak polovicu ako je v recepte a polovicu do čokolády, s tým cestom, že sa lepí, je to pravda, niekedy aj pridávam múku, aby bolo cesto tak akurát.
morenajea
@Margaretka28 Cesto som nevaľkala ani nedávala lekvár. Iba som z neho odtrhovala kúsky a robila malé guličky (veľkosť bonbónu - ešte trochu narástli). Po upečení: rum-cukor-rum. Sú neskutočné, mäkké a chutia presne ako tie kupované perníčky s cukrovou polevou ktoré mám tak rada. Ale tieto sú lepšie lebo sú domáce a viem čo v nich je. Ďakujem za recept, určite ich budem piecť častejšie :)
1x hamus
smejkad
asi mam vacsiu CL, lebo mi popraskali,ale nevadi
namiesto rumu som pouzila cukor rozpusteny vo vode a kvapku rumovej aromy
chutovo su vyborne, ale mam obavy, co ta voda spravi s trvanlivostou, neskoro mi to napadlo
mate niekto s tymto skusenost?
hamus
Děkuji za úžasný recept,jen potvrzuji slova @Morenajea ,že jsou lepší než rumové z obchodu,ale chuťově stejné jako když jsem byla malá :) . Také jsem jen dělala kuličky bez náplně , ještě jednou moc děkuji ,peču již potřetí :)
tinkaa23
@margaretka28 v čom robím chybu, ze mi pernicky vždy popukaju a lekvar vytecie? Vy ich mate take krásne... Chuťovo su dokonale, len ich nemam pekne.. Druha varka bola krasna pocas pecenia a tesne pred dopecenim praakli a zacal lekvar vytekat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia