Perkelt z kuracích žalúdkov fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 10. septembra 2014

Tiež jedlo, ktoré bolo u nás už veľmi, veľmi dávno. Pripomína mi babku, keďže ona varila polievku vždy z domáceho kuraťa/sliepky, varila v nej Zobraziť celý popisTiež jedlo, ktoré bolo u nás už veľmi, veľmi dávno. Pripomína mi babku, keďže ona varila polievku vždy z domáceho kuraťa/sliepky, varila v nej aj poctivé vnútornosti a na žalúdkoch sme sa div nie pohádali ako deti:-))

4
porcie
10 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
1,5 ks
1 PL
3 dcl
1 strúčik
2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie žalúdky som očistila, umyla a pokrájala na menšie kusy. Cibuľu pokrájanú na kocky som pražila na masti do sklovita, pridala som červenú mletú papriku a hneď aj žalúdky, za stáleho miešania som ich chvíľu opekala a zaliala som ich trochou mäsovej polievky, ktorá sa mi práve dovárala. K mäsu som prihodila aj strúčik cesnaku, ktorý som po zmäknutí roztlačila vidličkou.

    Perkelt z kuracích žalúdkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vyzeral perkelt na začiatku dusenia

    Perkelt z kuracích žalúdkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a takto po necelých dvoch hodinách, počas ktorých som ho sem-tam skontrolovala, premiešala a doliala trochu polievky, keď už sa mäso prichytávalo o dno nádoby. Celý čas sa dusilo zakryté pokrievkou.

    Perkelt z kuracích žalúdkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dovárala som ho do noci, ale keď bol hotový, musela som z neho ochutnať, tak výborne voňal, že som neodolala:-) Na druhý deň som si všimla, že aj manžel z neho niekedy počas noci ochutnal:-) Nech mu padne na úžitok, tak ako aj vám!

    Perkelt z kuracích žalúdkov (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

rea1
robila som ho minulú sobotu, u nás tiež kuracie žalúdky aj srdiečka idú. perkelt aj paprikáš z nich je naozaj dobrý. a to, čo je na úvodnej fotke by som veľmi ochotne prijala dnes na obed, neostalo? pošli trošku, ryže sa vzdám, chlieb by postačil. :-)))
iva2111
Žaludky máme doma moc rádi tak, jak píšeš v úvodu i ty. Včera jsme po hodně dlouhé době koupili krůtí - vyzkoušim to z nich a dám vědět, jak chutnalo...
pusta
vynikajúce jedlo mojej drahej babičky, robievala pred hodami, ked zabila viac svojich domácich kurčiat a svojich vlastných sliepočiek :-)))
vdaka za prinavrátenie spomienok šťastného detstva s ňou:-)
krásny recept, úžasné lákavé ffoto :-)
*****
jozka2
no toto je jedlo mojej dcery,ked sa pytam co ste varili,Dala by som si aj ja vyzeraju skvele. mnohokrat odpovie zaludky.
kukulienka71
@pusta , @safran , @jozka2 , ďakujem za milé komentáre:-) môže sa použiť tlakový hrniec, používam často, ale tam treba mäso podliať aspoň 2 dcl tekutiny a tu je prioritou pomalé, dlhé dusenie s minimálnym podlievaním, vždy, keď je to len nevyhnutne potrebné;-)
tinca
@kukulienka71 ja toto jedlo nerobím,ale nieže by som ho nemohla,ale nejako mi vypadlo, ale maminka ho často robila ocinovi ten ho zbožňoval. Lacný a chutný rcp.Pekné úvodné foto,máš krásnu papriku:)
mariamka
@kukulienka ty mas naozaj vdacnych stravnikov,, nie ze by som ja nemala, ale ciste zaludky som este nevarila aj ked drobkami obcas klamem :) nedala si ani mčk? to ja davam vsade,, lubi sa mi to, a zaludky dostat osve ciako? musim lepsie kukat do tych mrazakov :) a u nas mozno s haluskami, inak 5 :)
kukulienka71
@tinca , ak sa odhodláš k príprave, myslím, že neoľutuješ:-) môj otec ho tiež rád jedol. Na papriku si môj muž veľmi potrpí, ja som nikdy predtým takú krásnu nemala, ani len nevidela, akú on zoženie:-) @mariamka , v polievke som mala celé čierne korenie aj dosť soli, tak som do perkeltu nič nedala, len plus ten cesnak k cibuli. Viac vyniknú chute, keď všade nedávam ešte plus ČKM. Žalúdky dostať zvlášť, len kukaj, iste nájdeš:-) Mám šťastie, že nikto u nás nepreferuje veľa korenia, zato csípôš môže byť, ale len do tanierov;-) s haluškami je to lepšie, máš pravdu. Ďakujem vám všetkým veľmi pekne:-)
terinka55
Super si navarila, vyzerá to skvelo a určite rovnako aj chutí. Aj môjmu mužovi by si sa zavďačila a tiež by si aj v noci naložil, hoci má prísnejš režim kvóli diabetesu. Chválim!
daguska
Velmi pekný,tiez mi pripomína moju babicku.Je cas znova uvarit.Samozrejme,ze pouzijem tlakový hrniec.Netrpezlivost nie je práve príjemná vlastnost.
mijaita
@kukulienka u nas tomu rikame gulas z zaludku, nekdy i jen srdicek. Je to deeesne dobry, vim! Varim s ryzi. Pravda, ne zrovna kazdy tyden, ale obcas, kdyz koupim zaludky, tak ano. Take je delam s kvetakem v besamelu. Zaludky jsou vdecne, vyborne!
kukulienka71
@daguska , nech vám chutí, ďakujem:-) @mijaita , pripomenula si mi teraz jedlo, čo som nejedla sto rokov a to varené drobky z polievky s dusenou kapustou a ryžou. Och, či som hladná!!:-)) karfiol sa mi tiež pozdáva, vďaka za nápad. Aj naše žalúdky budú vďačné, myslím;-)
iva2111
Včera jsme konečně měli k obědu - opravdu vynikající, díky za recept :-)
Podlila jsem netučným slepičím vývarem z kostí.
marcelle
@iva2111 , verím, že @kukulienke nebude vadiť, že som Ti poradila.

Ak máš fotku na FB alebo si ju môžeš uložiť v emailovej schránke, klikni na fotku pravým tlačítkom myši, vyber kopírovať adresu obrázka. Pod receptom stlač znovu pravé tlačítko a daj vložiť.
redakcia
@iva2111 , fotku sme za Vas vlozili. Zaroven sme Vam poslali e-mail ohladne sposobov vkladania fotografii ku komentarom.
editer
Prave ho dnes už varím - tvoj recept sa mi páči ,
len ja tam ešte pridám 1 pol.lyžicu horčice , kuracie srdcia , 1 čilli , potom 10 min . pred dovarením tam ešte pridám kuraciu pečienku - nič nekrájam dávam všetko v celku.....ja to mám tak rád.. ak sa mi to zdá riedke tak to zahustím z postrúhaným zemiakom..
1x ubka
ubka
Joj! @ Ivetka,či dobre varíš ,rada sa inšpirujem Tvojimi receptami.
Chutne vyzerajúce foto,perfektný popis prípravy a fantastická chuť pripraveného jedla podľa Teba.
trust11111
A to má akú chuť bez čierneho korenia,majoránu,rasci a ostrej papriky?
kukulienka71
@trust11111 (26.2.2023 13:37)

Vyskúšaj a uvidíš😃korenie bolo v polievke a pálivé si každý dá do taniera koľko sa mu ráči. Majoránka mi tam ani nepasuje, sorry.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia