Perkelt z kuracích žalúdkov (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Tiež jedlo, ktoré bolo u nás už veľmi, veľmi dávno. Pripomína mi babku, keďže ona varila polievku vždy z domáceho kuraťa/sliepky, varila v nej aj poctivé vnútornosti a na žalúdkoch sme sa div nie pohádali ako deti:-))

4
porcie
10 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie žalúdky som očistila, umyla a pokrájala na menšie kusy. Cibuľu pokrájanú na kocky som pražila na masti do sklovita, pridala som červenú mletú papriku a hneď aj žalúdky, za stáleho miešania som ich chvíľu opekala a zaliala som ich trochou mäsovej polievky, ktorá sa mi práve dovárala. K mäsu som prihodila aj strúčik cesnaku, ktorý som po zmäknutí roztlačila vidličkou.
  2. Takto vyzeral perkelt na začiatku dusenia
  3. a takto po necelých dvoch hodinách, počas ktorých som ho sem-tam skontrolovala, premiešala a doliala trochu polievky, keď už sa mäso prichytávalo o dno nádoby. Celý čas sa dusilo zakryté pokrievkou.
  4. Dovárala som ho do noci, ale keď bol hotový, musela som z neho ochutnať, tak výborne voňal, že som neodolala:-) Na druhý deň som si všimla, že aj manžel z neho niekedy počas noci ochutnal:-) Nech mu padne na úžitok, tak ako aj vám!