Peperonata
Peperonata so sušenou šunkou
Autor receptu: redakcia
Guláš, eintopf,
minestrone,
estofado, güveç...
V rôznych končinách
sveta radi pripravujú
jedlá z jedného hrnca,
pekáča či kotlíka.
Stačí niečo pridať,
niečo ubrať a už to
opäť rozvoniava
a chutí inak...
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Papriky očistíme a nakrájame na prúžky. Paradajky
sparíme v horúcej vode, ošúpeme, zbavíme
semienok a nakrájame.
- Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na olivovom
oleji, pridáme sušenú šunku, cesnak, nakrájanú
papriku, mierne podusíme, pridáme rajčiny
a čierne olivy, ktoré môžeme tiež nakrájať.
- Všetko ochutíme soľou, korením, mletou paprikou
a cukrom. Krátko povaríme. Podávame s opečenou
bielou bagetou.