Foto: kimlo
Toto jedlo som si obľúbil hneď pri prvej ceste do Talianska. Podáva sa tam v každej reštaurácii a motoreste. Po získaní originál receptu som Zobraziť celý popisToto jedlo som si obľúbil hneď pri prvej ceste do Talianska. Podáva sa tam v každej reštaurácii a motoreste. Po získaní originál receptu som ho začal robiť aj doma. Buon appetito!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny kúpime radšej kvalitnejšie, z tvrdej pšenice,(na obale býva zvyčajne napísané "grano duro"), nelepia sa a nerozvárajú sa. Uvaríme ich "al dente", čiže na skus, majú byť po prehryznutí vnútri trocha tvrdé, doba varu zvyčajne súhlasí s dobou udanou na obale. Cestoviny precedíme a necháme odkvapkať. Paradajky sparíme horúcou vodou, olúpeme ich a nadrobno pokrájame. Najlepšie sú podlhovasté, dužinaté. V prípade núdze môžeme použiť drvené paradajky z konzervy, alebo pradajkové pyré.
- 2
Na väčšej panvici na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, pridáme cesnak, orestujeme, pridáme paradajky, ochutíme vegetou a chilli a povaríme asi 5 minút. Počas varu miešame. Nakoniec pridáme do omáčky nasekanú petržlenovú vňať.
- 3
Do ešte horúcej omáčky vsypeme uvarené cestoviny a na miernom ohni ich miešame spolu s omáčkou a prehrievame ešte niekoľko minút. Pred podávaním ich na tanieri posypeme strúhaným parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
en.wikipedia.org/wiki/Arrabbiata_sauce...
ricette.giallozafferano.it/Penne-all-Arrabbiata.html...