Penne all´Arrabbiata

Autor receptu: kimlo

Toto jedlo som si obľúbil hneď pri prvej ceste do Talianska. Podáva sa tam v každej reštaurácii a motoreste. Po získaní originál receptu som ho začal robiť aj doma. Buon appetito!

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny kúpime radšej kvalitnejšie, z tvrdej pšenice,(na obale býva zvyčajne napísané "grano duro"), nelepia sa a nerozvárajú sa. Uvaríme ich "al dente", čiže na skus, majú byť po prehryznutí vnútri trocha tvrdé, doba varu zvyčajne súhlasí s dobou udanou na obale. Cestoviny precedíme a necháme odkvapkať. Paradajky sparíme horúcou vodou, olúpeme ich a nadrobno pokrájame. Najlepšie sú podlhovasté, dužinaté. V prípade núdze môžeme použiť drvené paradajky z konzervy, alebo pradajkové pyré.
  2. Na väčšej panvici na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, pridáme cesnak, orestujeme, pridáme paradajky, ochutíme vegetou a chilli a povaríme asi 5 minút. Počas varu miešame. Nakoniec pridáme do omáčky nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Do ešte horúcej omáčky vsypeme uvarené cestoviny a na miernom ohni ich miešame spolu s omáčkou a prehrievame ešte niekoľko minút. Pred podávaním ich na tanieri posypeme strúhaným parmezánom.