Pekingské placky (fotorecept)
Autor receptu: sovka62
Tento recept (a mnoho iných) som získala u kaderníčky. Veď to poznáte, hlavne ak roky chodíte k tej istej. Je naozaj vhodný do týchto horúcich dní, pretože všetko si nachystáte večer a na druhý deň už len opečiete, prípadne pripravíte prílohu.
7-8 porcií |
20 minút príprava |
6-8 minút tepelná úprava |
Postup
- V pôvodnom recepte bolo 1 0,7 l lečo, precedené. Nám lepšie chutí čerstvé, takže som ho pripravila ako prvé. Tri paradajky som narezala do kríža a vložila do vriacej vody.
- Ošúpanú cibuľu a papriku som nakrájala, v panvici som zohriala olej,, pridala cibuľu, podusila do sklovita a pridala papriku.
- Papriku som osolila a dusila pár minút, len toľko, aby celkom nezmäkla. Na záver som pridala ošúpané, nakrájané paradajky a ešte chvíľu podusila. Lečo som vybrala z panvice a nechala vychladnúť.
- Kuracie prsia som nakrájala na menšie kocky. Pridala som všetky prísady podľa rozpisu.
- Nakoniec som pridala vychladnuté lečo a zamiešala. Hotovú zmes som prikryla a odložila do chladničky, kde vydrží 4-5 dní (ale u nás toľko ešte nikdy nevydržala).
- Na druhý (tretí, štvrtý...... deň) naberačkou odoberáme zmes a v rozpálenom oleji pečieme placky, z každej strany 3-4 minúty. Môžeme podávať s ryžou, so zemiakmi a v horúcich dňoch celkom stačí aj čerstvá zelenina.