Foto: elekra
Mala som chuť na kapustové halušky..... Po ceste domov som sa zastavila u mäsiara a medzi iným nákupom som kúpila aj kuraciu pečienku. Zobraziť celý popisMala som chuť na kapustové halušky..... Po ceste domov som sa zastavila u mäsiara a medzi iným nákupom som kúpila aj kuraciu pečienku. A toto z toho vzniklo:
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľu si opražíme na oleji ,
-
2
pridáme pokrájanú kyslú kapustu
-
3
a podusíme za občasného podlievania vodou. Podľa potreby dosolíme.
-
4
Medzitým, čo sa nám kapusta dusí, si našklbeme nožom umyté kuracie pečienky. Mám to takto radšej ako mleté, môžem vybrať z nich blanku, ktorá drží pečienkové laloky spolu.
-
5
Dáme do misky a k nim postrúhame očistené zemiaky, strúčiky cesnaku
-
6
a ochutíme majoránom, mletým čiernym korením, soľou a kvapkou oleja.
-
7
Pridáme 2 lyžice strúhanky a polohrubú múku
-
8
a vypracujeme haluškové cesto,
-
9
ktoré uvaríme v osolenej vriacej vode. Počkáme, kým halušky vyplávajú navrch a ešte necháme 5 minút povariť.
-
10
Uvarené scedíme a pokvapkáme olejom a premiešame.
-
11
Podávame na kapustovom lôžku
-
12
alebo premiešané s udusenou kapustou.
Diskusia k receptu