Pečený tuniak po sicílsky

Autor receptu: 2010

Tento recept sa dakde vola aj Trapani tuniak, je jednoduchy a nie je suchy. Takze pecene tuniakove stejky s ciernymi olivami a ancovickami .

30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Krasny rez z tuniaka tento mal 1.2kg ostrym nozom zbavime koze , odkostime a naporcujeme na stejky .Umyjeme a osusime.
  2. V miske si pripravime zmes kvalitneho oleja cerstvo nadrveneho korenia , morskej soli a citronovej stavy.Tuniaka marinujeme minimalne 15 minut.
  3. Pripravime si zmes nadrobno nakrajanych byliniek cenaku jarnej cibulky a drvenych paradajek na drobno nakrajanych odkostkovanych ciernych oliv. Zalejeme namarinovaneho tuniaka a posipeme struhankou. Dame piect do rozohriatej rury a poslednych 5 minut prepneme na grill aby sme zapiekli vrch.
  4. Servirovanie...neviem zjedol sa moc rychle len tak s cerstvym chlebom mali byt topinky a cherry paradajkami salatom.