Pečený kamenáč (fotorecept)
Autor receptu: frezia
Kamenáč, (Steinbutt,Rombo,Turobot) je veľmi delikátna ploská ryba. Pripravuje sa viacerými jednoduchými spôsobmi. Toto je jeden z nich.
2 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Kamenaca poriadne umyjeme posolime,okorenime . Posypeme pokrajanym tymianom,vlozime bylinky aj dnu. Pokvapkame ho dobre citronom. Vlozime do pekaca aj par bobkovych listov.
Pokrajame si zeleninu,aku mame ,ja som pouzila mrkvu,papriku,cibulu,paradajky,cesnak...
- Oblozime zeleninou aj kamenaca. Tu pouzijeme ako prilohu.
Vsetku zeleninu pokrajame na mensie kusky,aby sa upiekla rychlo,zaroven s rybou.
Pokvapkame to olivovym olejom, zalejeme vinom a asi 1 deci vody. (ziadne vyvary)
- Pecieme odokryte vo vyhriatej rure na 200 °C asi 25 minut.
Vyskusajte,je to delikatesa. Rychla,zdrava chutna.
Mozete takto pripravit aj ine ryby.