Pečený fenikel so zemiakmi

2010 - bez fotky2010, 23. júla 2010
Pečený fenikel so zemiakmi
Foto: 2010

Trochu menej pouzivana zelenina ale vyborna aj pecena.Jednoducha lacna vecera alebo priloha.

15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
3 ks
2  struciky
2  lyzice
1/2  hrnceka
1/2  hrnceka
1/3  hrnceka
3  lyzice




Postup

  1. 1

    Fenikel nakrajame po vyske na cca 5mm platky.My sme ho dali na rozohriaty olivovy olej s na drobno nakrajanym cesnakom podusit do polomakka cca 5 minut, ale da sa dat len to vriacej vody predvarit podobne ako karfiol. Zemiaky sme ocistili nakrajali na cca.5 mm platky a dali pradvarit skoro do makka do osolenej vody. Do vymastenej zapekacej misky sme poukladali na dno zemiaky troska pokorenili posypali trochou petrzlenovej vnate. Poukladali na ne predvareny fenikel posolili a pokorenili zaliali zmesou smotany a posypali nastruhanym parmezanom a zvyskom petrzlenovej vnate .Na koniec este trocha popolievali olivovym olejom.

  2. 2

    Dali piect do rozohriatej rury cca 30 minut dokial nebolo vsetko pekne zlatozlte. Servirujeme bud ako lahku vegetariansku veceru alebo prilohu k masu co bol nas pripad.

Diskusia k receptu

evusik
priznám sa, že fenikel som ešte nikdy nejedla, teraz je ho dostať už aj u nás tak teraz mám dôvod ho kúpiť a vyskúšať podľa tvojho receptu :-)
babav
Zaujimava kombinacia,urcite aj chutna!
bozulka
To je výborný recpt,ja mám najradšej fenikel na plátky len osmahnuté na panvici do rúžova.Zatial som robievala iba ako prílohu ku grilovanému mäsu alebo do šalátu.Toto určite vyskúšam.
2010
Fenikel na vacsie kusky ,bez smotany a ochuteny balzamikovou redukciou, super


katka78
Toto bude dnes aj u nás na večeru :) Ešte som fenikel nejedla, tak som veľmi zvedavá ako mi bude chutiť.
katka78
Hmmm chutí výborne, dokonca aj môj mäsožravec si pochvaľuje! Ďakujem za inšpiráciu :) Teším sa aj z ďalšieho nového druhu zeleniny na mojom tanieri.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia