Foto: 2010
Trochu menej pouzivana zelenina ale vyborna aj pecena.Jednoducha lacna vecera alebo priloha.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Fenikel nakrajame po vyske na cca 5mm platky.My sme ho dali na rozohriaty olivovy olej s na drobno nakrajanym cesnakom podusit do polomakka cca 5 minut, ale da sa dat len to vriacej vody predvarit podobne ako karfiol. Zemiaky sme ocistili nakrajali na cca.5 mm platky a dali pradvarit skoro do makka do osolenej vody. Do vymastenej zapekacej misky sme poukladali na dno zemiaky troska pokorenili posypali trochou petrzlenovej vnate. Poukladali na ne predvareny fenikel posolili a pokorenili zaliali zmesou smotany a posypali nastruhanym parmezanom a zvyskom petrzlenovej vnate .Na koniec este trocha popolievali olivovym olejom.
- 2
Dali piect do rozohriatej rury cca 30 minut dokial nebolo vsetko pekne zlatozlte. Servirujeme bud ako lahku vegetariansku veceru alebo prilohu k masu co bol nas pripad.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu