Pečený fenikel so zemiakmi
Autor receptu: 2010
Trochu menej pouzivana zelenina ale vyborna aj pecena.Jednoducha lacna vecera alebo priloha.
15 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Fenikel nakrajame po vyske na cca 5mm platky.My sme ho dali na rozohriaty olivovy olej s na drobno nakrajanym cesnakom podusit do polomakka cca 5 minut, ale da sa dat len to vriacej vody predvarit podobne ako karfiol.
Zemiaky sme ocistili nakrajali na cca.5 mm platky a dali pradvarit skoro do makka do osolenej vody.
Do vymastenej zapekacej misky sme poukladali na dno zemiaky troska pokorenili posypali trochou petrzlenovej vnate. Poukladali na ne predvareny fenikel posolili a pokorenili zaliali zmesou smotany a posypali nastruhanym parmezanom a zvyskom petrzlenovej vnate .Na koniec este trocha popolievali olivovym olejom.
- Dali piect do rozohriatej rury cca 30 minut dokial nebolo vsetko pekne zlatozlte.
Servirujeme bud ako lahku vegetariansku veceru alebo prilohu k masu co bol nas pripad.