Pečený fenikel so zemiakmi

Autor receptu: 2010

Trochu menej pouzivana zelenina ale vyborna aj pecena.Jednoducha lacna vecera alebo priloha.

15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Fenikel nakrajame po vyske na cca 5mm platky.My sme ho dali na rozohriaty olivovy olej s na drobno nakrajanym cesnakom podusit do polomakka cca 5 minut, ale da sa dat len to vriacej vody predvarit podobne ako karfiol. Zemiaky sme ocistili nakrajali na cca.5 mm platky a dali pradvarit skoro do makka do osolenej vody. Do vymastenej zapekacej misky sme poukladali na dno zemiaky troska pokorenili posypali trochou petrzlenovej vnate. Poukladali na ne predvareny fenikel posolili a pokorenili zaliali zmesou smotany a posypali nastruhanym parmezanom a zvyskom petrzlenovej vnate .Na koniec este trocha popolievali olivovym olejom.
  2. Dali piect do rozohriatej rury cca 30 minut dokial nebolo vsetko pekne zlatozlte. Servirujeme bud ako lahku vegetariansku veceru alebo prilohu k masu co bol nas pripad.