Pečený čaj

monciq - fotkamonciq, 13. augusta 2011
Pečený čaj
Foto: monciq
15 minút
príprava
30 minút
na 200-250 °C

Suroviny

 narajbane
1kg




Postup

  1. 1

    Ovocie rôzneho druhu. Čo kto má, alebo zoženie. Jablka postrúhame, pomaranče, mandarínky, broskyne.........nakrájame. Maliny,čučoriedky odporúčam pre farbu čaju. Brusnice môžu byt aj sušené. Všetko premiešame a rozdelíme do zapekacích misiek a zasypeme cukrom. Dáva sa celé kilo na misku. A pečieme cca 30 minút. Ovocie pekne pustí šťavu. Po upečení zmes dáme do zaváraninových fľašiek (môžme ešte zavariť) alebo nechať iba odstáť.

  2. 2

    Pre prípravu stačia 1-2 lyžičky zmesi a zaliať vriacou vodou.

Diskusia k receptu

huck
Nadhera.:) Len potrebujem vediet kolko približne toho miešaneho ovocia potrebujeme na 1 kilogram cukru? Napiš prosim ta!
monciq
no ja to robím tak ze koľko ovocia mam tak to spravím a naložím aj do viacerých misiek, a potom dávam cukor. Skus tak cca pol kila väčšieho ovocia a štvrť kila menšieho do pekáča by sa to malo zmestiť.
evanaaa
Ja som robila tiež z rôzneho ovocia, aj mrazeného, ale v jednom pekáči, pridala som škoricu a klinčeky, do jednej dávky aj trochu rumu, výborný je aj zo sliviek, nektariniek, výhoda, že sa dá kombinovať ovocie. Cukor by som dala podľa chuti, ja dávam iba sladidlo, ale ako čaj to veľmi nevyužívam skôr ako lekvár a pečiem to najmenej dve hodiny, je pekne hustý, ale ldo akú hustotu chce, len pol hod. sa mi zdá málo. A tá vôňa.....!
evanaaa
Mimochodom, receptov na peč. čaj, alebo aj pečený lekvár je tu pár, dá sa vybrať z nich.
marika1976s
Aj ja som to robila, dala som mix ovocia, jablka, hrušky, pomaranče, ribezle čierne, aj červene, broskyne, nektarinky, maliny, hrozno.a na 3 kg ovocia som dala kilo trstinoveho cukru,a pol kg obyčajneho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia