Pečený čaj (fotorecept)

Pečený čaj (fotorecept)
Foto: majka5551
majka5551Majka5551, recept pridal: 4. novembra 2011 21:51Ďalšie jeho recepty

Zima sa blíži dni sú kratšie a kratšie tak si ho môžme spríjemniť ovocným čajom. Sú rôzne kombinácie pečeného čaju, ovocie sa môže zamieňať a vždy je to váš čaj a viete čo pijete :-D

Suroviny

6 pohárov
porcií
20
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Nachystáme si všetky suroviny a ovocie si dôkladne poumývame.
Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 1

Cukor, škorica, .......
Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 2

Ovocie očistíme ošúpeme a šupky s citrusových plodov si necháme.
Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 3

Ovocie nakrájame na menšie kúsky do jednej misky a pridáme sušené ovocie (ja som použila brusnice a slivky)
Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 4

Pridáme všetok cukor aj vanilínový alebo vanilkový struk a všetko dôkladne premiešame. Vysypeme na plech alebo pekáč či zapekacej misky pridáme škoricu a klinčeky a pečieme asi 1 hodinu na 180C
Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 5

Po pol hodine pečenia premiešame.
Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 6

Po hodinke pečenia je náš ovocný čaj upečený vyberieme škoricu a šupky s citrusov a môžme plniť poháre, obrátime ich hore dnom a necháme zatiahnuť viečka nemusíme sterilizovať.
Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 7

Už sme s mamčou tak slintali že som musela jeden pohár otvoriť :-D ovocie dáme do pohárov podľa chuti a zalejeme vriacou vodou a mňam čajík je na svete :-D
Pečený čaj (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

26 komentárov k receptu
  • hodrusanka, 4. novembra 2011 o 22:24
    už som robila niečo podobné,je to výborný čaj


  • sladkacokolada, 4. novembra 2011 o 22:50
    zaujímavé, určite vyskúšam


  • sonulienka, 4. novembra 2011 o 22:56
    jej tak to určite vyskúšam ukladám KK


  • domci4, 4. novembra 2011 o 23:02
    nepoznám to, musím to raz skúsiť :)


  • dorisa, 4. novembra 2011 o 23:08
    Krásne spracovaný recept, musím aj ja tento čajík vyskúšať.


  • hviezdickaz, 5. novembra 2011 o 06:43
    Tento caj poznam,je vynikajuci. No mne by sa to nechcelo robit,takze pridem k susedke,ktora ma nan vzdy pozve ;-)


  • marianne69, 5. novembra 2011 o 10:29
    kraaasny fotopostup


  • vranka, 5. novembra 2011 o 11:24
    Ja som naučená na nesladený čaj, nie je veľmi sladký? Inak vypadá naozaj veľmi lákavo :)


  • luliatko, 5. novembra 2011 o 12:05
    toto sa chystám vyskúšať v najbližsom čase..výborné:)


  • cistinka, 5. novembra 2011 o 12:09
    Ja pijem čaj len keď som chorá (moja chyba)....ale toto sa mi páči. Idem to hneď vyskúšať, všetko potrebné doma mám...zajtra mi prídu na návštevu deti a vždy pýtajú nejaký dobrý čajík....a ja mám v kredenci len sáčkové. Urobím im radosť a určite ochutnám aj ja. Teším sa na tú vôňu...vďaka za inšpiráciu Majka :-)


  • sonulienka, 5. novembra 2011 o 13:27
    @majka5551 už sa ovocie pečie len tak rozvoniava už sa teším


  • tatranka, 5. novembra 2011 o 14:40
    Tento čajík som získala od priateľky z internetu.Musím len potvrdiť,že je dobrý.


  • marcy, 5. novembra 2011 o 14:51
    my ho používame aj do ovocných zmrzlinových,či šľahačkových pohárov...pridávame kvalitné sherry na záver pečenia,z ovocia sa urobí akoby želé.... zaliaté vriacou vodou super prehreje organizmus :))


  • liviar, 5. novembra 2011 o 15:19
    tento čaj som robila už aj ja, je super, mám ešte asi jednu fľaštičku, takže je načase spraviť už aj ďalšiu várku. Je výborný, odporúčam.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 12 komentárov)
  • matased, 5. novembra 2011 o 16:39
    tiež ho mám doma už asi 2 roky - recept, ale Ty si mi urobila strašnú chuť, tak ho určite urobím.


  • evanaaa, 5. novembra 2011 o 17:02
    Minulý rok som robila dve várky asi z 5-6 druhov ovocia, čerstvého aj mrazeného, dala som trošku umu, ale veľmi málo, nebolo ho cítiť, tento rok som robila slivkový s niečím - už ani neviem, slivky kyslé ako ocot ( to boli tie prvé ), tak som to musela viac sladiť, ale tá vôňa......len tej som sa nabažila. Ja to ako čaj veľmi nepoužívam, dám to tam, kde by som použila lekvár, džem. Najviac práce je s čistením a krájaním ovocia, ale ak niekto pomáha, ide to. Ja to vaím dlhšie, ke´d to dám do pekáča, už s tým toľko práce nie je, občas len premiešať, ale varím tak, aby sa to viac rozvarilo. Záleží na tom, ako to chcete mať, či väčšie kusy ovocia, podľa toho to necháte v rúre. A dobrý je, len tak lyžicou vyjedať. Dobrú chuť tomu pridajú citrusy - 2-3 pomaranče a citrón.( Dávam bez šupy).


  • ola111, 5. novembra 2011 o 18:44
    Tento čaj sa chystám urobiť vééľmi dávno,ďakujem,idem na to:-)))


  • danculka, 5. novembra 2011 o 19:13
    Na vareche je dané veľa týchto receptov,už si len vybrať » varecha.pravda.sk/recepty/peceny-caj/19380-recept.h,,http...


  • janadelfi, 5. novembra 2011 o 19:57
    @majka5551 , je to super recept a hlavne vieme čo v ňom je. Videla som veľa receptov aj s pridaním pred dopečením RUMU (alebo iného výživného alkoholu) - ovšem pozor ak šoférujete od 1.11.11 nie je vhodné dráždiť POLICAJTOV.


  • zdenkas, 6. novembra 2011 o 13:17
    Aj ja robievam tento čajík,ale 1kg cukru dávam na 2kg ovocia.Máme ho veľmi radi -odporúčam.


  • medovnicek, 6. novembra 2011 o 20:45
    ozaj je výborný, ja som ho robila už druhý rok a som ním nadšená, akurát som nedávala sušené ovocie


  • majka5551, 7. novembra 2011 o 07:43
    Ďakujem všetkým za náhlad na tento recept. Vranka samozrejme môžeš dať aj menej cukru záleží už iba na tebe :-) ja som dávala aj citróny a iné citrusové plody čiže bez cukru by to bolo kyselé a horké.


  • daanoo, 8. decembra 2011 o 20:19
    ovocie čo potom zostanete po vypití čaju sa môže zjesť?


  • majka5551, 9. decembra 2011 o 09:58
    @daanoo samozrejme že ho môžeš ziesť :-D


  • daanoo, 11. decembra 2011 o 11:42
    Diki :D


  • rajnica, 4. novembra 2012 o 09:40
    Preboha, Varechy, toto hádam nemyslíte vážne -
    1 kg ovocia + 1 kg cukru
    alebo ste manažérky akcie Nič sa neoboj, my ťa naučíme, ako sa stravovať hlúpo!



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Holandsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes píše Janger.

Veľká noc v srbskej Vojvodine
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Od našej Varecháčky An3da z Vojvodiny.

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist