Pečený bravčový bôčik (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Prechádzala som popri pulte , v ktorom predávali mäso . Do oka mi padol taký chudý bôčik . Tak som si ho vzala . Dnes som ho spravila.

70,20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bôčik som umyla .
  2. V rýchlovarnej kanvici som dala zovrieť vodu . Tú som naliala do hrnca , v ktorom už bolo vložené mäso . Vodu som osolila 1 čl soli . Mäso som varila 20 minút . Preto som ho dala variť do vriacej vody , aby sa bielkoviny na povrchu zrazili - vytvorili obal , ktorý zabráni unikaniu štiav z mäsa. Ak varím mäsovú polievku , tak dám mäso do studenej slanej vody . Pomaly polievku varím . Tento spôsob pečenie mäsa som vymámila od pani Katky , ktorá robí v jednom mäsiarstve , kde predávali vynikajúce pečené mäso .
  3. Medzitým som si očistila 3 ks cibule a 6 strúčikov cesnaku . Pokrájala som ich na plátky .
  4. Pripravila som si nádobu , v ktorej budem piecť mäso . Vložila som do nej domácu bravčovú masť .
  5. Medzitým mäso trochu vychladlo , tak som ho osolila , okorenila , pridala som aj kmín celý a použila som ešte Steak omáčku sladkú s chilli .
  6. Na pol polievkovej lyžice masti som trochu osmahla cibuľu s cesnakom . Kožu som narezala a do zárezov som vložila cesnak .
  7. Nádobu s mäsom som zakryla alobalom a dala do vyhriatej rúry na 180 °C . Mäso som za občasného polievania piekla 70 minút zakryté .
  8. Potom som ešte asi 20 minút piekla odkryté , aby chytilo farbu. Tiež som ho občas poliala výpekom .
  9. Mäsko bolo mäkké , šťavnaté .
  10. Sami sme celé mäso nezjedli . Preto som na druhý deň uvarila pár zemiakov a hráškový prívarok . K tomu som dala pečené mäso.