Pečeňová paštéta ( fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Recept mám už dávnejšie a dátuje sa z našich domácich rodinných receptov.Robila ju už moja mamka aj spolu s domácou tlačienkou,hoci sme prasiatko nezabíjali.Do dnes to robím tak aj ja,keď máme chuť na domáci výrobok v menšom.Recept je vítaný preto že paštiku máme radi a viem čo tam dám.
25 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 160-180 °C |
Postup
- Ingrediencie na paštiku.Ja som zvolila kuraciu pečeň.
- Nakrájame si tenké pásiky udenej slaninky a nimi vystelieme rebrovú formu .
- Vystlaná forma.Kraje formy vytrieme bravčovou masťou.
- Do mixera vložíme pečeň s rozpustenou letnou masťou,pridáme soľ,korenie,vegetu,vajíčka a rozmixujeme.
- Prilejeme šľahačkovú smotanu a necháme mixovať asi minútku.
- Masu nalejeme do rebrovej formy a a dáme zapekať do rúry na 160 - 180 0C.Trvá to asi 40- 45 minút.
- Masy som mala viac,tak som ju naliala aj do silikónovej formy.Po zapečení to boli celkom milé paštiky.
- Upečená a vyklopená paštika
- K výrobkom z domácej kuchyne si pečiem aj chlebík,tak ten bol tiež na rade.Mám ho v mojich receptoch.
- A tu je už chutná večera.