Pečeňová paštéta ( fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept mám už dávnejšie a dátuje sa z našich domácich rodinných receptov.Robila ju už moja mamka aj spolu s domácou tlačienkou,hoci sme prasiatko nezabíjali.Do dnes to robím tak aj ja,keď máme chuť na domáci výrobok v menšom.Recept je vítaný preto že paštiku máme radi a viem čo tam dám.

25
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie na paštiku.Ja som zvolila kuraciu pečeň.
  2. Nakrájame si tenké pásiky udenej slaninky a nimi vystelieme rebrovú formu .
  3. Vystlaná forma.Kraje formy vytrieme bravčovou masťou.
  4. Do mixera vložíme pečeň s rozpustenou letnou masťou,pridáme soľ,korenie,vegetu,vajíčka a rozmixujeme.
  5. Prilejeme šľahačkovú smotanu a necháme mixovať asi minútku.
  6. Masu nalejeme do rebrovej formy a a dáme zapekať do rúry na 160 - 180 0C.Trvá to asi 40- 45 minút.
  7. Masy som mala viac,tak som ju naliala aj do silikónovej formy.Po zapečení to boli celkom milé paštiky.
  8. Upečená a vyklopená paštika
  9. K výrobkom z domácej kuchyne si pečiem aj chlebík,tak ten bol tiež na rade.Mám ho v mojich receptoch.
  10. A tu je už chutná večera.