Pečené zemiaky Hasselback po našom

2010 - bez fotky2010, 14. júna 2010
Pečené zemiaky Hasselback po našom
Foto: 2010

V sobotu som bol v restauracii kde ako priloha boli tak pekne na "hrebienok" podavane pecene zemiaky. Tak som si to upravil ako hlavne Zobraziť celý popisV sobotu som bol v restauracii kde ako priloha boli tak pekne na "hrebienok" podavane pecene zemiaky. Tak som si to upravil ako hlavne jedlo na veceru s ochutenou smotanou a zapecenym parmezanom.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks
2  struciky
2 ks
3  lyzice
1  lyzice
Dresing:
200  ml
1  lyzice
1 strucik




Postup

  1. 1

    Zemiaky sme poriadne ocistili a poumyvali .Nakrajali sme ich do 2/3 na tenko aby to islo rychlo a neprekrojili hlbsie tak sme kazdy zemiak napichly na spiz. Do kazdeho druheho zarezu sme vtlacili na jemno nakrajane strucky cesnaku a jeden cerstvy mensi bobkovy listok. Posolili pokorenili potreli maslom a dali piect na pomasteny maly pekac.

    Pečené zemiaky Hasselback po našom - obrázok 1
  2. 2

    Piekli sme cca 25 minut na 200 C obcas potreli roztopenym maslo - olejom. 5 minut pred koncom sme posypali zemiaky zmesou struhaneho syra a struhanky a trubu prepli na gril a dokoncili.

  3. 3

    Servirovali sme s ochutenou smotanou zmiesanou s nadrobno nakrajanym cesnakom , petrzlenovou vnatou a ochutenou solou a korenim.

Diskusia k receptu

2010
Inac do smotany som pridal aj na velmi drobno nakrajanu cervenu feferonku ale to je len pre tych co si neodpustia stiplave...
frezia68
Zemiaky s cesnakom som ešte nejedla,vždy len s cibuľou.Takže je to niečo nové,čo iste vyskúšam,aj s tým hrebienkom-pekná úprava :-))
sandratamer
Super recept, musím nejako zabehať rúru, tak začnem s týmto. A pokračovať budem zapekanou gréckou zeleninou - tiež recept od teba :-). Inak, prvý krát keď som ju robila, nikto sa toho ani nechytil - tak som ten malý plech jedla dva dni, ale toho sa tuším ani objesť nedá. Parádička, vďaka! :-)
gittka
pečené zemiaky sú náramne dobré!a tieto priam rozprávajú.takže určite vyskušam a zaručene aj s tou feferonkou!!!
evusik
propomína mi to zemiaky ktoré nám mama pekávala v trúbe a jedli sme ich so slaninkou a maslom a tá feferónka nie je zlý nápad :-)
2010
Ja som bol v sobotu uplne prekvapeny ze taky maly detail moze zmenit chut zamiakov.Inac je to povodne stary svedsky recept a meno je podla restauracie co to prva podavala .Naozaj doporucujem, treba nakrojit dost hlboko a tenko aby sa zemiaky otvorili ako vejar a podlievat maslom aby mali uplne kremovu chut vo vnutri s upecenou chrumkavou kozkou.

michsamant
vyborny recept, ukladam a preposielam mojmu tatinkovi,jemu sa urcite bude pacit, super
gababu1
nieco podobne urobila kamoska ,ked sme opekali.........a len sa po nich zaprasilo.....vyborne.....
evanaaa
Veru tak, zemiaky chutia na všetky spôsoby a úpravy, podobný "hrebienok tu bol, takže aj tento spôsob a recept dobre vypadá, len si treba dávať pozor aj na správny výber ( druh ) zemiakov, lebo nie všetky druhy sa na všetko hodia. Myslím, že "B" alebo " c" sú na pečenie najlepšie.
sovka62
Čo sme asi jedli, kým nebola objavená Amerika? Nechcela by som žiť v tých časoch, zemiaky sú mojím najobľúbenejším jedlom na akýkoľvek spôsob. A tvoj spôsob sa mi mimoriadne páči, až sa mi slinky zbiehajú. A ten nápad so špajlou nemá chybu.
alexdidi
výborný recept...tiež milujem zemiaky na všetky spôsoby...vyskúšam tie tvoje hrebienky, pretože o tom, že sú dobré nepochybujem, ale sú aj krásne na tanieri a ja sa rada hrám s úpravou jedla a tiež sa najprv najem očami a až potom poteším bruško...
2010
sovka, zabudol som napisat ze tu "brzdu" spajglu som vytiahol pred pecenim .Bez nej krajanie je zdlhave a nepresne.
coldbery
Tiež robievam tie zemiačky,ale do zárezov dávam striedavo
slaninku...cibuľu...klobásku...a vajíčko....je to výborne s acidkom :-))
2010
evanaaa, mas pravdu ked som prvy krat napisal nic mi nenaskocilo az teraz vidim podobne ako coldbery pise pridala tinca zemiakove hrebene skor ako francuzke zemiaky na sporaku.
Tieto su pecene vegetarianske.
tatranka
Takéto pečené zemiačiky robievam tiež.Dajú sa rôzne plniť do medzierok.Raz sú to rôzne druhy syrov a bryndze,inokedy plním farebnými paprikami paradajkou aj baklažánom a hubami.Slaninkou,klobáskou udeným mäskom.A výborné sú s opečenými,marinovanými kúskami kuracích prsíčok.Sú to všetko ohromné mňamky.
sovka62
Ďakujem, pochopila, že tá špajla slúžila ako pravítko. Preto sa mi to zdal taký dobrý nápad.
frezia68
@tatranka ,aj Ty pri príprave napichneš na zemiak špajlu?Lebo mňa by to nenapadlo a tu vždy niečo múdre odkukám.
janadelfi
Ďakujem vyskúšam, zemiačiky môžme a tieto vyzerajú ohromne prudko jedlé.
bozulka
Zemiaky s cesnakom máme aj my radi a tá špajdla je nápad za milion.
marienka44
Tie 2 ks bob. listov v rozpise je malo na tolko zarezov. Zemiaky maju byt nove, mlade? Ta spajgla ide asi vo vyske 1/3 -ny zemiaka? Neviem si predstavit strkat spajglu , aby sa nezlomila. :-)
hannah22
nemusí byť špajdla ale tenká ihlica na mäso, ďakujem za recept a nápad ... :))
2010
marienka44, tak idem po rade,
zemiaky na pecenie obycajne myslim ze u vas su to B a C .
Toto co hannah pise ihlica na strikovanie je este lepsie ,( ja som nemohol najst , nikdo uz nestrikuje u nas) spajgle tu na su super su z bambusu aby nehoreli a su velmi pevne.Do tych zarezov som daval cesnak ,a len do jedneho som dal bobkovy list , nemusis nam rastie v zahrade ale bol dost velky tak som ich rozstrihal noznicami.
Ano a prepichol som v 1/3 aby boli velke zarezy .
stefani11
No zemiačky to je moje oblúbené jedlo a nemusím mať k ním ani mäso.Tieto vyzeraju velmi krásne.Určite vyskúšam.
marienka44
2010,velmi pekne dakujem za dokladny vyklad, pochopila som to uz. Vidis, nepytam sa zbytocne, urcite to nevedeli ani druhe kucharky na Vareche s tou spajglou. Je to vynalez hodny patentovania ! Hanah mimochodom pise o ihlici na maso. :-). Ani tu na Slovensku uz skoro nik nestrikuje, dostat vsetko v sekacoch.
isar
Vyskúšam, je to určite fajné. Zaujal ma čerstvý bobkový list. Nemáme na záhrade... Môže byť aj z obchodu vysušený? Napichávať to budem na ihlice na to určené, mám z obchodu, pečieme na tom na striedačku napichované mäso, zeleninu...
sisinka131
Je to vyborny recept ja ho aplikujem stale pri novych zemiacikoch, jednoducho pokrajam poumyvane a pokram na platky nove zemiaky , dam na olej a pri peceni pridam cesnak, mozem podavat k hocicomu ako sa sa vravi -chutne ku vsetkemu! Nic lepsieho nepozname ku ciganskej, ci k pecienke alebo ku steakom- alebo len tak samostatne ku TV
kuchticka
Zemiaky s cesnakom tiez robievam - pecene, ale nenapadlo mi vylepsit si robotu napichnutim na spajlu. Mam dlhe kovove spajdle na pecenie masa.
tothka
@2010 Dnes som objavila Ameriku. Takéto zemiačiky som doteraz nepoznala a budem sa snažiť aj prakticky to rýchlo zmeniť. P.s. Ihlice mám.
tizian1cat
Dnes som ich robila, rastie mi na balkone aj cerstvy bobkovy list:-), tak boli presne podla teba. Muz povedal, ze manna nebeska, ja bohuzial zemiaky nemozem uz asi rok, ale vonali naaadherne. Zdravim k protinozcom:-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia