Pečené zemiaky Hasselback po našom

Autor receptu: 2010

V sobotu som bol v restauracii kde ako priloha boli tak pekne na "hrebienok" podavane pecene zemiaky. Tak som si to upravil ako hlavne jedlo na veceru s ochutenou smotanou a zapecenym parmezanom.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky sme poriadne ocistili a poumyvali .Nakrajali sme ich do 2/3 na tenko aby to islo rychlo a neprekrojili hlbsie tak sme kazdy zemiak napichly na spiz. Do kazdeho druheho zarezu sme vtlacili na jemno nakrajane strucky cesnaku a jeden cerstvy mensi bobkovy listok. Posolili pokorenili potreli maslom a dali piect na pomasteny maly pekac.
  2. Piekli sme cca 25 minut na 200 C obcas potreli roztopenym maslo - olejom. 5 minut pred koncom sme posypali zemiaky zmesou struhaneho syra a struhanky a trubu prepli na gril a dokoncili.
  3. Servirovali sme s ochutenou smotanou zmiesanou s nadrobno nakrajanym cesnakom , petrzlenovou vnatou a ochutenou solou a korenim.