Pečené zemiaky Hasselback po našom
Autor receptu: 2010
V sobotu som bol v restauracii kde ako priloha boli tak pekne na "hrebienok" podavane
pecene zemiaky.
Tak som si to upravil ako hlavne jedlo na veceru s ochutenou smotanou a zapecenym
parmezanom.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky sme poriadne ocistili a poumyvali .Nakrajali sme ich do 2/3 na tenko aby to islo rychlo a neprekrojili hlbsie tak sme kazdy zemiak napichly na spiz.
Do kazdeho druheho zarezu sme vtlacili na jemno nakrajane strucky cesnaku a jeden cerstvy mensi bobkovy listok.
Posolili pokorenili potreli maslom a dali piect na pomasteny maly pekac.
- Piekli sme cca 25 minut na 200 C obcas potreli roztopenym maslo - olejom.
5 minut pred koncom sme posypali zemiaky zmesou struhaneho syra a struhanky a trubu prepli na gril a dokoncili.
- Servirovali sme s ochutenou smotanou zmiesanou s nadrobno nakrajanym cesnakom , petrzlenovou vnatou a ochutenou solou a korenim.