Pečené zemiaky
Pečené zemiaky, batáty a cvikla s cibuľou a pekanovými orechami
Autor receptu: mitzy
Pečené zemiaky môžu vždy chutiť
inak :) perfektná príloha, alebo
večera plná vitamínov.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup
- Umyté zemiaky dáme variť v šupke do vody. Bataty umyjeme, pokrájame aj so šupou a vložíme ku zemiakom. Cviklu som kúpila (v balení v Lidli) už zmäknutú, stačilo ju pokrájať na polkolieska a položiť na maslom vymastený plech. Pomedzi cviklu poukladáme pokrájanú cibuľu na mesiačiky. Zemiaky po desiatich minútach varenia odstavíme zo sporáku, vodu opatrne vylejeme a nalejeme studenú. Šupka z batátov sa odstráni ľahko ťahom ruky a batáty poukladáme na plech. Zemiaky pokrájame v šupke a rovnako uložíme na plech. Na zeleninu pokrájame kúsky masla. Pekanové orechy posekáme a posypeme nimi zemiaky. Všetko prelejeme slnečnicovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme 50 minút na 190 stupňoch Celzia a desať minút ku koncu s ventilátorom na rovnakej teplote.
- Zemiaky sú chrumkavé, orechy chytia božsky a cvikla s batátmi je mäkkučká.
- Dobrú chuť ;)