Pečené rebrá (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Spomínala som dcérke,že by som urobila rebrá ,tak ako na grile.Ona mala doma z diviaka tak som ich dostala od dcérky. Bravčové alebo rebrá z diviaka máme veľmi radi.Rozhodla som sa ich urobiť na spôsob letných opekačiek.Zapiekla som ich v rúre,lepšie povedané vypiekla.Výsledok ohromný.
4 porcie |
35 minút príprava |
120 minút na 220 °C |
Postup
- Mäso umyjeme . Do oleja vmiešame všetky koreniny,ktoré som uviedla.Cesnak postrúhame.
- Touto marinádou mäso dobre ponatierame.
- Medzi rebrami mäso prerežem,aby sa mi lepšie prepekalo.Tiež,aby nabralo pochutiny z marinády.
- Keď je mäso dobre ochutené,zabalím ho do potravinárskej fólie.
- Ochutené a zabalené rebrá,uložím pred spracovaním aspoň deň dva do chladu.Naberú ohromnú chuť.Mäsko je pri spracovaní jemné.
- Po schladení mäso vyberiem a dám ho opiecť,aby sa zatiahlo.Podlejem trochu vodou a nechám dusiť.
- Keď je už mäsko mäkké natriem ho zvyšnou marinádou a medom a dám ho zapiecť.
- Keď nadobudne peknú hnedú farbu a kosti sa dajú vytiahnuť,mäsko je hotové.
- Dnes som ho podávala s grilovanou zeleninou a opekanými zemiakmi.Bolo to veľmi chutné.