Pečené rebierka (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Po záplave výborných receptov na rebierka som "musela" rebierka upiecť aj
ja...Marinádu si našiel môj zákonitý niekde na webe, po prvom raze som urobila malé
zmeny a takúto večeru mali moji chlapi dnes...
4 porcie |
35 minút príprava |
30 varenie 100 pečen minút na 200 °C |
Postup
- Umyté rebierko vložíme do hrnca s vodou, prisypeme asi 1 PL soli, privedieme do varu, varíme na slabom ohni cca 30-35 minút. Rebierko necháme vo vode vychladnúť.
- Na marinádu si v miske vymiešame med, olej, kečup, pretlačený cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu, sójovú omáčku, soľ, korenie a štipľavú papriku.
- Pripravenou marinádou poriadne zo všetkých strán mäso nababreme, uložíme do pekáča a odložíme do chladničky do druhého dňa.
- Na druhý deň prikryté mäso vložíme piecť do vyhriatej rúry. Mäso som otáčala každých cca 20 minút a zakaždým som ho marinádou dobre popolievala. Mäso sa pieklo asi 90 minút, potom som ho odokryla a nechala trošku pripiecť. K mäsu som urobila dusenú ryžu na cibuľke.
- Medová marináda ja potvora, rýchlo sčerná. A môj to tak má najradšej. Na hornej fotke bolo pre mňa mäsko hotové a na dolnej si ho môj doladil na svoju chuť.
- A ja som zasa raz musela uznať, že mal pravdu...