Pečené plnené karé s chrumkavou kožou
Autor receptu: 2010
Na veceru malo prist viac anglicky hovoriacich , tak som sa rozhodol robit
jeden z ich tradicnych receptov ktoru su bud pecena morka , pecena udena sunka alebo
bravcove pecene "pork roast".Tak som pripravil posledne aj s plnkou a chrumkavou kozou
"crackling".Tento recept je bez podlievania a maso vam aj tak ostane stavnate.
10 porcií |
20 minút príprava |
130 minút na 200 °C |
Postup
- Mnozstvo nedavam kazdy si spravi podla svoho toto je skor vzorka ako sa pecu masa inde.Bravcove kare odkostene v celku sme si dali u masiara roztvorit -odrolovat.
Doma sme ostrim nozom ponarezavali kozu kazdy 1 cm do kriza.
- Vsetky suroviny na plnku sme nakrajali na drobno a v miske sme ich zmiesali , biely chleba bez korky sme najpv namacali do mlieka vyzmykali .
Rozrolovane maso sme pokorenili a rukami natlacili - rozotreli vrstvu plnky.
Cele sme zrolovali.
- Na zviazanie vacsieho kusa masa ( nase malo cez 3 kila ) treba dvoch, samemu sa to viaze a utahuje velmi zle. V pravidelnych intervaloch sme obviazali spagatom.
Hlavny trik chrumkavej koze je v priprave kozu treba ju poriadne poutierat a stedro poolejovat a rukami povtierat stedre do koze a zarezov sol.
- Trubu rozohrejeme na maximum u nas to je 250 C . Maso dame do hlbokeho plechu s rostom aby sa nedotykalo spodku plechu a bolo vo vzduchu.
Vlozime a nechame v trube cca 1 hodinu.Pokial nam koza poriadne "nepopraska".
Trubu znizime na cca 200 a pokracujeme cca dalsich 80 minut.
V tomto stadiu sme pridali nakrajane zemiaky hasselback.
Recept je uz na vareche.
- Maso sme po skonceni odlozili na cca 15 minut na teple miesto aby zmaklo.
Servirovali sme s narychlo spravenou omackou z vypeku z pecenia sklovitej cibulky poharu sampanskeho a smotany , sol korenie a petrzlenova vnat zredukovane na 50 %.