Pečené plnené karé s chrumkavou kožou

Autor receptu: 2010

Na veceru malo prist viac anglicky hovoriacich , tak som sa rozhodol robit jeden z ich tradicnych receptov ktoru su bud pecena morka , pecena udena sunka alebo bravcove pecene "pork roast".Tak som pripravil posledne aj s plnkou a chrumkavou kozou "crackling".Tento recept je bez podlievania a maso vam aj tak ostane stavnate.

10
porcií
20 minút
príprava
130 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mnozstvo nedavam kazdy si spravi podla svoho toto je skor vzorka ako sa pecu masa inde.Bravcove kare odkostene v celku sme si dali u masiara roztvorit -odrolovat. Doma sme ostrim nozom ponarezavali kozu kazdy 1 cm do kriza.
  2. Vsetky suroviny na plnku sme nakrajali na drobno a v miske sme ich zmiesali , biely chleba bez korky sme najpv namacali do mlieka vyzmykali . Rozrolovane maso sme pokorenili a rukami natlacili - rozotreli vrstvu plnky. Cele sme zrolovali.
  3. Na zviazanie vacsieho kusa masa ( nase malo cez 3 kila ) treba dvoch, samemu sa to viaze a utahuje velmi zle. V pravidelnych intervaloch sme obviazali spagatom. Hlavny trik chrumkavej koze je v priprave kozu treba ju poriadne poutierat a stedro poolejovat a rukami povtierat stedre do koze a zarezov sol.
  4. Trubu rozohrejeme na maximum u nas to je 250 C . Maso dame do hlbokeho plechu s rostom aby sa nedotykalo spodku plechu a bolo vo vzduchu. Vlozime a nechame v trube cca 1 hodinu.Pokial nam koza poriadne "nepopraska". Trubu znizime na cca 200 a pokracujeme cca dalsich 80 minut. V tomto stadiu sme pridali nakrajane zemiaky hasselback. Recept je uz na vareche.
  5. Maso sme po skonceni odlozili na cca 15 minut na teple miesto aby zmaklo. Servirovali sme s narychlo spravenou omackou z vypeku z pecenia sklovitej cibulky poharu sampanskeho a smotany , sol korenie a petrzlenova vnat zredukovane na 50 %.