Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve fotorecept

danja301 - fotkadanja301, 6. augusta 2015
Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve (fotorecept)
Foto: danja301

Toto jedlo spadá v krajine odkiaľ pochádza ku prílohám, alebo šalátom. Macedónci sú preslávení spracovaním paprík na tisíc a jeden spôsob. Mojim slovenským priateľom Zobraziť celý popisToto jedlo spadá v krajine odkiaľ pochádza ku prílohám, alebo šalátom. Macedónci sú preslávení spracovaním paprík na tisíc a jeden spôsob. Mojim slovenským priateľom táto letná delikatesa okrem pleskavíc chutí si najviac a mnohí papriky takto začali robiť aj doma na Slovensku. Papriky sa väčšinou grilujú ,ale ja som si pre vás ,ktorí nemáte takúto možnosť, pripravila domácu-kuchynskú verziu.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Papriky opečieme na grile, alebo na sporáku spôsobom, ako to vidieť na nasledujúcom obrázku.

    Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obraciame ich z každej strany a po upečení dáme do hrnca, ktorý zatvoríme pokrievkou a necháme vychladnúť. Dužina sa oddelí od vrchnej blany a zľahka ich olúpeme.

    Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poukladáme na tanier a narežeme dužinu pozdĺž paprikou, aby nám ingrediencie ľahšie vsiakli do celej papriky.

    Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájame na drobno cesnak a posypeme ním papriky. Osolíme, zľahka polejeme olivovým olejom, pridáme ocot podľa chuti. Dužina vsiakne aj olej aj ocot, preto sa nebojte ho tam naliať viac, nielen pokvapkať.

    Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme petržlenovú vňať a môžeme si pochutnať. Typickou prílohou sú pre „Gravče tavče“ - zapekanú fazuľu,ktorú tiež nájdete medzi mojimi receptami V prípade,že doménou v vašom jedálničku je mäso,ani v tomto prípade nebudete sklamaní. A ak by ste museli čakať, kým sa dopečie mäsko, nevadí, vydržia aj v chladničke a mne osobne chutia studené lepšie.

    Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne
milujem grilovane papriky na akykolvek sposob, mozu byt vyborne aj tieto
kukulienka71
až mi slinky tečú:-) pečené papriky milujem tiež. Super príloha, ochutnáme určite, vďaka.
afataga
velmi podobne som jedla v Chorvatsku, ale bez octa, chutilo, aj toto sa mi paci, skor by som dala citr, stavu
danja301
@afataga ,v reštauráciach sa podávajú len opečené papriky a trochu oleja ,tak ako aj šopský šalát je neochutený,musí si ho zákazník ochutiť sám ,ale v domácom prostredí ,pôvodný recept by mal byť aj s octom ,lebo kyslosť mu dáva jeho jedinečnú sviežosť:),áno samoyrejme ocot sa dá nahradiť aj citrónovou šťavou:)
zinnajdha
Pestovateľ na trhu (bulhar) mi raz povedal, že spolu s paprikou sa pečú aj baklažány. Tiež pokvapkať octom (popri cesnaku a oleji) ?
danja301
@zinnajdha áno ,baklažány pokrájať na kolieska aj so šupkou ,opiecť osoliť ,pridať olej a ocot ,cesnak sa na baklažány nezvykne dávať ,ale skusiť to môžete,prečo nie....:)
zinnajdha
mám veľa receptov na jedlá z baklažánu a všade je dosť veľa cesnaku, takže určite ocesnakujem. Ďakujem.
danja301
@zinnajda skus aj s cesnakom ,aj bez cesnaku , uvidís ,ktore ti budu viac chutit...:)papriky sa robia s cesnakom ,ale baklazany obycajne bez....,ale preco nevyskusat...:)
havino
je to výborné, suseda robieva, podá vždy cez plot,ona mne papriky, ja jej polku kváskového chleba, to sa vždy dohodneme, lebo doma len ja to lubim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia