Pečené koleno na pive

janazjarkuJanazjarku, recept pridal: 25. februára 2010 18:32Ďalšie jeho recepty

Absolútna lahôdka pre gurmánov nebojacich sa zvýšeného cholesterolu :-D

Suroviny

20
minút
príprava
120
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Veľké kolienko ideálne je údené /ale môže byť aj svieže/ najlepšie zvané "bavorské" , lebo tam je viac mäsa ako kosti dáme variť do veľkého hrnca spolu s korením, ak je svieže pridáme soľ ak údené tak bez soli, cibuľu očistíme a prekrojíme len na polovicu /bo ide len o chuť/ a nezabudneme na najdôležitejšiu pochutinu cesnak / ja vždy dávam radšej viac/. Koleno varíme až pokiaľ nie je celkom mäkké cca 1.5 hodiny samozrejme za pomoci kuchty oveľa rýchlejšie. Koleno vylovíme a necháme trošku vychladnúť, aby sme si prsty neopálili.

2

Kolienko vykostíme no "neodkožkujeme"! Ideálne je piecť ho v remoske /lebo elektrika pri pečení robí zázraky/ ak nemáme tak mäsko kožkou navrch poukladáme na pekáč po prípade na obyčajný plech a dáme piecť na 180 stupňov /remoska sa rozhodne sama ako bude piecť :-D/ počas celého pečenia polievame a podlievame čiernym pivom, ktoré dodá neskutočnú chuť. Inak ak nezoženiete čierne tak môžete aj svetlým, ale síce bude tiež dobré no nie fantastické...Nič nepokazíte ak pred ukončením pečenia vhodíte cesnakové neošúpané strúčiky, ktoré vylepšia chuť a dajú sa potom konzumovať ako príloha .

3

Aby si aj oko prišlo na svoje tak to naaranžujeme na šalátové listy a podávame s chrenom, horčicou, uhorkami, alebo niečím dobrým kyslým a zapíjame zase pivom. Jednoducho mňam :-D



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • esi, 26. februára 2010 o 07:12
    Tak toto určite vyskúšam. Pred nedávnom som to videla vo varení v TV. Môže to byť vhodné na oslavu v prírode alebo na chate.


  • janazjarku, 26. februára 2010 o 07:34
    Tento recept som ulúpila za pomoci mojích kolegov priamo z miesta ktoré nikto kto o ňom vie neobíde čerpacia stanica pre Nitrou :-) tam je v dennej ponuke. Pssssst je to tajný recept vraj :-) Inak v Zakopanom som pozorovala uja kuchára ten mi ich griloval pred nosom a ten tie kolená, ale aj rebierka pred dopečením potrel medovou vodou a urobila sa fajná karamelová kôrka, ale to som ešte neskúsila tiež nie zlý nápad.


  • benko, 26. februára 2010 o 08:14
    Určite si to v sobotu spravím, teda ja sa viem toho napráskať! Ďakujem za tip a niektoré dôležité vylepšenia.


  • sjuz, 26. februára 2010 o 08:32
    Boženku - a to môj manžel chce chudnúť....:)!


  • js9mxd, 27. februára 2010 o 06:11
    Já to robím podobne, ale s pivom som ešte neskúšal. Prečo nezdravé musi byť najlepšie?


  • tinca, 27. februára 2010 o 19:27
    Pri tejto diskusii ma napadol jeden zážitok.Najlepšie koleno som jedla na salaši pred Sklenými Teplicami. Recept samozrejme taja, bolo to grilované koleno, ale pri platení mi čašníčka pošepla,že pred koncom ho potierajú koňakom. Ale to bola jedna báseň. Samozrejme aj tento recept vyzerá skvele. Ja aj kurča pečiem na čiernom pive, so svetlým to už nie je ono. Aj pečená krkovička je výborná na čier.pive.


  • janozmyjavy, 28. apríla 2010 o 23:54
    Veľmi dobré, tmavé pivo je to pravé. Ak sa použije svetlé asi by som tiež použil med.


  • megi118, 3. decembra 2010 o 20:47
    to fakt 10,5 l piva???:)


  • megi118, 4. decembra 2010 o 17:26
    ďakujem za opravu:)


  • megi118, 4. decembra 2010 o 18:07
    fantastické, teším sa keď to dám manželíkovi na stôl.
    Je to super,ďakujem pekne:)


  • amariaa, 14. apríla 2011 o 09:36
    Do čierneho piva pridať cesnak ,kečup ,vegetu a s tým potierať koleno počas celého grilovania.K tomu upiecť zemiaky so šupkou ,keď sú upečené rozpučiť ich na polovicu a preliať cesnakovým dresing.Dresing je polovica majolky ,polovica tatarky do toho prelisovať cesnak,trošku horčice.trošku mletého čierneho korenia a dochutiť vegetou. To je dresing. A na dresing už len takú chuťovku posekanú petržlenovú vnať naloženú v oliv.oleji alebo aj v normálnom oleji ,pridať pretlačaný cesnak a zase dochutiť vegetou všetko podľa chuti. Garantujem Vám 100% úspech. Mám vlastné skúsenosti na veľké množstvá.


  • eraserhead, 14. apríla 2011 o 09:49
    @Janazjarku na tvojom recepte oceňujem že si to "neduchutila" aj bohyňou slovenských kuchýň ale nechala si chuť vareno-pečeného mäsa rozvinúť v pive a cesnaku s korením...


  • jerica, 14. apríla 2011 o 10:07
    @janazjarku to si spravím s malou zmenou - údené budem pariť nie na vode ale na pive so všetkými prísadami, vyskúšam:-))


  • janazjarku, 14. apríla 2011 o 11:02
    @amaria koleno sa varí v cesnakovej vode takže pridať ho do piva s vegetou a kečupom tak to nie len to niééééééééé :-) takže ja len čisté pivo a na záver môžeme pretrieť medovou vodou a nič viac, lebo pri tomto jedlo musí byť cítiť prírodu :-)


  • janazjarku, 14. apríla 2011 o 11:05
    @eraserhead nuž ja bohyňu (asi myslíš vegetu) nepoužívam , lebo len raz mi ju zhnusili v nemocnici kde s ňou hádam aj buchty na pare posýpali :-) takže ja výhradne čerstvá zelenina, bylinky, veľa čipéš a veľa cibule a potom to vonia ako má :-)


  • ketty3811, 7. apríla 2013 o 16:32
    Dnes som uvarila fazuľovú polievku s kolenom.Po 10 tich rokoch som vytiahla remosku,šupla do nej koleno,podliala čiernym pivom...Neskutočná mňamka.Som zvedavá čo na to môj žlčník.:-) Ďakujem za inšpiráciu.


  • misiacikk, 23. mája 2013 o 12:37
    ja ku kolenu robím fazuľku - "offroadový recept"
    cibuľku-viacej, slaninku, klobásku na malé, popražím, šupnem tam fazuľku z plechovky, dochutím, prípadne ešte dám kečup, nechám postáť mimo nech naberie všetky chute a s pečením kolenom na pivku podávam ;)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist