Pečené karé

Autor receptu: rybarkuchar

Ponúkam nenáročný rýchly recept na karé s kosťou. Hodí sa, ak sa vám nechce sekať mäso na porcie, alebo nemáte čas „čarovať“ podľa zložitých receptov. V piatok nás navštívili priatelia a hneď medzi dvermi mi strčili do ruky nový tanier so slovami:“ vieš čo, tie Tvoje recepty ešte ako tak ujdú, ale tanier na ktorom ich prezentuješ – hotová katastrofa.“ S ťažkým srdcom som ich poslúchol.

6
porcií
15 minút
príprava
80 minút
na 170 °C

Postup

  1. Nakrojíme karé na porcie tak ako nám to kosť dovolí.
  2. Posolíme, do zárezov vložíme plátky slaniny, cibule a pridáme bylinky.
  3. Podlejeme trochou vývaru alebo vodou a šup do pece, rúry, alobalu, pahreby, slovom niekde, kde sa dá piecť.
  4. Zemiaky pokrájame na polovice, posolíme, pokoreníme, (ja som pridal aj čili) pokvapkáme olejom, dobre premiešame a pred dopečením karé pridáme do pekáča. V pohode ich môžete upiecť aj zvlášť.
  5. Ako dlho treba piecť karé viete najlepšie vy a vaša rúra.