Pečené karé
Autor receptu: rybarkuchar
Ponúkam nenáročný rýchly recept na karé s kosťou. Hodí sa, ak sa vám nechce sekať mäso na porcie, alebo nemáte čas „čarovať“ podľa zložitých receptov.
V piatok nás navštívili priatelia a hneď medzi dvermi mi strčili do ruky nový tanier so slovami:“ vieš čo, tie Tvoje recepty ešte ako tak ujdú, ale tanier na ktorom ich prezentuješ – hotová katastrofa.“ S ťažkým srdcom som ich poslúchol.
6 porcií |
15 minút príprava |
80 minút na 170 °C |
Postup
- Nakrojíme karé na porcie tak ako nám to kosť dovolí.
- Posolíme, do zárezov vložíme plátky slaniny, cibule a pridáme bylinky.
- Podlejeme trochou vývaru alebo vodou a šup do pece, rúry, alobalu, pahreby, slovom niekde, kde sa dá piecť.
- Zemiaky pokrájame na polovice, posolíme, pokoreníme, (ja som pridal aj čili) pokvapkáme olejom, dobre premiešame a pred dopečením karé pridáme do pekáča. V pohode ich môžete upiecť aj zvlášť.
- Ako dlho treba piecť karé viete najlepšie vy a vaša rúra.