Pečené karé s zeleninou

Autor receptu: bubelka

Tak som sa rozhodla upiecť karé vcelku. So zemiakmi a kopou zeleniny. A celkom sa vydarilo. Tu je recept.

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Karé si umyjeme a očistíme. Potom ho celé nasolíme, nakoreníme, potrieme horčicou a posypeme rozmarínom. Opečieme z každej strany na rozpálenom oleji.
  2. Opečené vyberieme a preložíme do pekáča, podlejeme výpekom a troškou vody. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 30 minút na 200 °C.
  3. Kým sa nám mäsko pečie, pripravíme si zeleninu. Oškrabeme a nakrájame zemiaky, nakrájame cuketu aj so šupkou, cibuľu, papriku a šampiňóny na kocky. Všetko spolu zmiešame v jednej miske a posolíme.
  4. Po 30 minútach mäso vyberieme z trúby, obložíme ho zeleninou a zemiakmi a dáme znovu piecť na 40 - 60 minút. teplotu môžeme znížiť na cca 180 °C. Keď je hotové, podávame. Ideálne je s kyslými uhorkami, ale aj s paradajkou.