Pečené karé (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica Tento recept na pečené karé mám od priateľov z Prahy , je rýchlo spravený a pritom chutný . Dúfam , že tento recept sa tu neopakuje , mrzelo by ma to, myslím si , že ako koľvek zhodný recept , aj tak každý je svojim spôsobom originál .
6 porcií |
20 minút príprava |
35-40 minút na 160-180 °C |
Postup
- robievam len z konca karé , kde mäsko má aj čerevú časť mäsa je šťavnatejšie , kto má rád karé môže byť aj s kosťou , pripravené rezne , prísady : korenie -steak čili &šipek , hočica , cibuľa na plátky , bujon
- nevyklepem , ale radlíkom prejdem po rezňoch , je to podľa mňa lepšie , žilky sa narušia a mäsko sa neskrúti , ale keď vyklepať , tak len mierne , okraje narezať !
- rezne potriem horčicou , poukladám na pekáč , rezne ukladám na domino , pozor!! nesolím !!
- pokorením
- na každý rezeň dám kolieska cibule
- k mäsu som priložila očistenú celú mrkvu
- zarobím v jeden a pol deci vody dve kávové lyžičky podravku NATUR , môžete túto zmes nahradiť a dať MASOX bujon dve kocky , je to tiež dobré
- zarobenou zmesou podlejem mäso
- prikryté som dala do do vyhriatej rúry na cc.40 minút piecť
- pridám pred dopečením uvarené v šupke celé zemiaky , osolené
- pred úplným dopečením dám na mäso nastrúhaný syr , posypem sézamom , dám na zemiaky maslo , pár minút dopiecť
- so zeleninkou a šalátom
- pridala som foto (staršie), na mäsku je nastrúhaná mrkva , syr
- na koniec pláty jablka (foto staršie)
- pozri : časť karé ktoré je šťavnaté , bledé mäso spojené s tmavým , prechádza do časti krkovičky.