Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný obed troška výdatnejší..rebierka som si priviezla z domova úplne čerstvé, takže chuť neporovnateľná z nákupných centier..

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 180/200 °C

Postup

  1. Bravčové rebierka som umyla..
  2. na suchej panvici opiekla z oboch strán..rebierka obsahujú dosť tuku, takže som pod ne nepoužila tuk..
  3. na pečiaci plech som si nakrájala slaninu, cibuľu a paradajky
  4. na zeleninový základ som položila rebierka, poliala som ich výpekom..osolila,okorenila, posypala celou rascou a podliala troškou vody..trúbu som nechala vyhriať na 180st.
  5. po polhodine, keď sa časť tekutiny odparila, pridala som pokrájané zemiaky..iba som ich posypala rascou..a zvýšila som teplotu na 200st.
  6. všetko sa upieklo spolu za 60 min. paradajky aj cibuľa pustili šťavu,takže výborná chuť..
  7. uložila som na taniere, ozdobila a prajem vám dobrú chuť..