Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný obed troška výdatnejší..rebierka som si priviezla z domova úplne čerstvé, takže chuť neporovnateľná z nákupných centier..
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút na 180/200 °C |
Postup
- Bravčové rebierka som umyla..
- na suchej panvici opiekla z oboch strán..rebierka obsahujú dosť tuku, takže som pod ne nepoužila tuk..
- na pečiaci plech som si nakrájala slaninu, cibuľu a paradajky
- na zeleninový základ som položila rebierka, poliala som ich výpekom..osolila,okorenila, posypala celou rascou a podliala troškou vody..trúbu som nechala vyhriať na 180st.
- po polhodine, keď sa časť tekutiny odparila, pridala som pokrájané zemiaky..iba som ich posypala rascou..a zvýšila som teplotu na 200st.
- všetko sa upieklo spolu za 60 min. paradajky aj cibuľa pustili šťavu,takže výborná chuť..
- uložila som na taniere, ozdobila a prajem vám dobrú chuť..