Pečené budzogániky z kuracích krídiel
Autor receptu: izabella929
Tento recept som videla pripravovať populárnym kuchárom Lacibáčim na ATV. Velmi sa mi
to zapáčilo a preto som to vyskúšala aj ja.
2 porcie |
50 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie krídla som umyla. Rozrezala som ich v strede, kde sa rozdvojujú.Od konca som stiahla kožu a prevrátila som ju opačne a tak vzniklo malé strehienko podobné malým budzogánikom. Stehienka som oslila, posypala čiernym korením, posypala pokrájaným cesnakom,podliala vodou a dala piecť do vyhriatej trúby na 40 min.Kým sa stehienka piekli, očiastila som si zemiaky, pokrájala na kocky a uvarila v osolenej vode. Uvarené zemiaky som popučila, zaliala vlažným mliekom s pridaním rozpusteného masla a vyšlahala som zamiakovú kašu.Na tanier som dala do stredu kašu a okolo som poukladala upečené budzogániky.
- Vynikajúco sa k tomu hodí postrúhaná mrkva ochutená citronovou šťavou a cukrom . Tiež som k nej podávala sudovú kapustu a kombinácii s mrkvou.