Žemľová knedľa
Žemľová knedľa

Pečená žemľová knedľa

archaa - fotkaarchaa, 6. decembra 2021
Pečená žemľová knedľa
Foto: archaa
5-20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks staršie (alebo pečivo)
120 g rozpustené
3 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Žemle nakrájame na kocky, pridáme rozpustené maslo, vajíčka a koreniny, všetko dôkladne premiešame a necháme odpočinúť 15 minút.

  2. 2

    Potom zo zmesi vyformujeme bochníček, ktorý zabalíme do alobalu, ktorý sme predtým trocha potreli olejom. Knedľu je možné si predpripraviť deň vopred, keď zmes necháme v chlade odpočívať cez noc. Pečieme približne hodinu vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.

  3. 3

    Upečenú zbavíme alobalu a necháme trochu vychladnúť.

    Pečená žemľová knedľa - obrázok 3
  4. 4

    Potom nakrájame a podávame k ľubovoľnému jedlu.

Diskusia k receptu

smejkad
Toto ma dostalo.
Ako chutí?
Lebo ak tak, ako si predstavujem, asi by som to schrumala ako tyčinky 👀
frezia68
Fotka ma hneď zaujala najmä kvôli farbe,aj zaujímavému aranžovaniu. Veď žemľové knedle som robila,ale boli svetlé .Asi si mala tmavé žemle ? Ale recept nápaditý :-).
2x haji a archaa
mares
Tak toto teda vyskúšam. Potom napíšem ako mi chutilo.
1x archaa
dogagador
Ahoj, teraz som natrafila na tvoj recept a velmi ma zaujal. Najcastejsie robim klasicku zemlovu, alebo sucharovu. Takze tvoja pribuda do mojho repertoaru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia