Foto: frezia68
Bola som na trhu,nakúpila zeleninu a upiekla z nej tortu.S pečenými zemiakmi vznikol celkom dobrý sobotňajší obed.
porcie
príprava
na 19O °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetku zeleninu a ingrediencie.Využila som na to nerezovú misku,ktorú som vyhrala na Vareche a robí nám radosť.
-
2
Karfiol rozoberieme na ružičky,umyjeme a uvaríme v osolenej vode.Oddelíme žltky a z bielka vyšľaháme sneh.
-
3
Ostatnú zeleninu očistíme,uvaríme a potom nakrájame na malé kocky ( okrem hrášku,ktorý je sterilizovaný ).Všetku zeleninu dáme do misy,rozmiešame s rozšľahanými vajíčkami,osolíme,okoreníme,pridáme feferónku a vločky.Kto nechce pikantné,feferónku vynechá.Pridala som nasekanú vňať petržlenu,bazalky a pažítky.Tortovú formu vymastíme a vysypeme krupicou a vymiešanú zmes natlačíme,posypeme strúhaným syrom, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre.Po 15 min.zložíme alobal a dopečieme syr.
-
4
Upečenú tortu preložíme na misu a ozdobíme čerstvou zeleninou,komu ktorá chutí.Prílohu som podávala drobné nové zemiačky opečené na cibuľke a
-
5
uhorkový šalát s cesnakom,nálev s citrónom,posypaný bielym korením a mletou paprikou. DOBRÚ CHUŤ !
Vyborny recept .
vločky, budu mit ten dort bezlepkový.