Pečená salsiccia s rozmarínovymi zemiakmi

caterina - bez fotkycaterina, 10. októbra 2013
Pečená salsiccia s rozmarínovymi zemiakmi
Foto: caterina

S muzom sa cely rok snazime stravovat zdravo. Ale kedze vsetkeho vela skodi, obcas nas prepadne chut na nieco tazsie a kaloricke :) Vcerajsiu Zobraziť celý popisS muzom sa cely rok snazime stravovat zdravo. Ale kedze vsetkeho vela skodi, obcas nas prepadne chut na nieco tazsie a kaloricke :) Vcerajsiu veceru pripravil on, jednoduchy recept plny skvelej chuti.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na tento recept potrebujeme len par surovin, no vysledna chut jedla je velmi intenzivna. Zapekaciu nadobu potrieme olivovym olejom, poukladame do nej neudenu klobasku vcelku. Prihodime par strucikov cesnaku.

  2. 2

    Zemiaky si pokrajame na tenke kruzky. Vlozime do nadoby ku klobaskam, posolime, bohate posypeme rozmarinom (pouzila som suseny), pripadne aj petrzlenovou vnatou. Pokvapkame olivovym olejom a vsetko poriadne premiesame. Zapekaciu nadobu zakryjeme a dame piect do vyhriatej rury na 200 stupnov. Klobasku treba pocas pecenia obratit a zemiaky podlievat vypekom. 30 minut pred dopecenim nadobu odkryjeme.

  3. 3

    A potom si uz len vychutnavame tu skvelu chut :) Nechybalo vela a spraskali by sme to vsetko naraz :)

    Pečená salsiccia s rozmarínovymi zemiakmi - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
vyzera super, aj ked som naobedovana, spustas mi pavlovov reflex :-)
tiginko
joj dievča, tak to hej, aj u nás bývajú sem-tam podobné hody. Ja pečiem na zemiakoch jaterničky, krvavničky a klobásky, keď dostaneme fajné domáce. Bez oleja, veď tie dobroty pustia masti dosť
irenaw
pre muža na zemiakoch, pre mňa na kvasenej kapuste, dobrota veľká
eviana
Skvelé jedlo - aj tu platí staré známe "v jednoduchosti je krása"... chválim :)
caterina
Dakujem vsetkym za mile komenty. Citam ich akurat manzelovi (ktory recept pripravil) a az mi je luto, ze nevidite ten usmev. Moj zlaty, taky je inspirovany, ze uz planuje co navari zajtra :) Krasny vecer vsetkym varechacom!
akotak
Aj to "najskromnejšie" jedlo z talianskej gastronómie môže hocikedy konkurovať receptom gastronomického neba. Precestoval som Taliansko a na taliansku kuchyňu nedám dopustiť. Skvelé jedlo @caterina.
lydiades
Kde sa da kupit ta klobasa "salsiccia"? Uz sa ju snazim dost dlho zohnat, no nejako ju nikde neviem najst. Dakujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia