Pečená plnená paprika (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Máme radi pečenú zeleninu rôzne plnenú, dnes som sa rozhodla pre papriku. Plnila som ju fašírkovou zmesou, do ktorej som pridala kocky údenej slaniny. V pekáči som ju obložila zemiakmi, posypanými grilovacím korením a pridala som plátky cesnaku. Pokvapkala som olejom a piekla v trúbe na 180 stupňoch 30 minút.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Do misy som dala mleté mäso a osolila som ho.
- Pridala som stúdenú vodú a spracovala s osoleným mäskom do vláčnej hmoty.
- Pripravila som potrebné koreniny.
- Domácú údenú slaninkú som pokrájala na kocky.
- K mäskú som pridala čerstvo mleté čierne korenie, majorán,...
- ...vajcia, prelisovaný cesnak, sladkú mletú červenú paprikú, vo vode namočenú a dobre vytlačenú žemľú, masú som dobre premiesila,...
- ...pridala som pokrájanú údenú slaninku a...
- ...strúhankú na zahústenie.
- Spacovanú fašírkovú masu som odložila na 1 hodinu odpočinúť do chladničky, aby sa navzájom prepojili chute.
- Cesnak som pokrájala na plátky.
- Paprikové lusky som zbavila jadrovníka a žiliek, umyla a naplnila fašírkovou zmesou.
- Vložila som ich do pekáča, obložila pokrájanými očistenými zemiakmi, ktoré som posypala grilovacím korením a do medzier som postrkala plátky cesnaku. Pokvapkala som olejom a celé som vložila piecť na 30 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov.
- Podávala som obložené plátkami paradajok. Je to veľmi vdačné, chutné a rýchle jedlo, najmä ak si fašírkovú zmes pripravím v predstihu. Domáca údená slaninka, sladká mletá červená paprika a cesnak dodávajú jedlu výborný šmrnc. Fašírkovú plnku možno vždy pripraviť trošku inak a získať rôzne chuťové variácie.