Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi

egreska - fotkaegreska, 13. júna 2010
Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi
Foto: egreska

Suroviny

podla počtu osôb
Dip:
Pečena zelenina:




Postup

  1. 1

    Makrely umyjeme,na koži urobíme ostrým nožom zarezy a nasolíme.Zemiaky očistíme,nakrajame na štvrťky a dame obvarit do slanej vody.Varíme asi pät minut.Vodu zlejeme a ešte v hrnci ich posolíme ,pridame rascu,olej a dobre premiešame.Vysypeme na plech,poprašime hrubou mukou a pečieme na 200 st do chrumkava.

  2. 2

    Makrely opečieme na grilovacej panvici,vyberieme na tanier a do vypeku hodime kusok masla,nakrajany cesnak,ml.papriku a petrž.vnat , bleskovo osmahneme a prelejeme tým makrelu na tanieri.Podavame so šalatom a tatarskou omačkou.

  3. 3

    -Alebo ina kombinacia:-k zemiakom som pridala ešte nakrajanu cuketku,cesnak v šupke,cibulu na mesiačiky ,paradajky -cele som to v mise premiešala ,dochutila bylinkami,koreninami a poliala olejom,( ešte pred pečením ) hotove posypeme struhanym syrom

    Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi - obrázok 3

Diskusia k receptu

evusik
rybyčky ja môžem a tie zemiačiky... paráda
marienka44
Dobra rada: Zemiaky sa varia v neosolenej vode , kratko. Ked sa taketo neslane daju potom piect na plech a pomastia /stale neslane/, zarucene sa nepripecu na plech a idu lahko dole. Mam to odskusane. Solia sa az na zaver, ked su hotove.
jezko12
Aj ja ďakujem.Mám veľmi rád opekané zemiaky, no takto som ich ešte nikdy nepripravoval.Musím to vyskúšať, už sa mi zbiehajú slinky.
hera
aj ja prispejem - varila som raz zemiaky a muz mal odlozene pivo vedla na stole a zemiaky zacali kypiet (taka biela pena) no a ja som to rychlo zaliala tym co bolo po ruke - muzovym pivom.Mozem odporucat boli fantastickej chuti ! Priznala som sa az ked chutili !
hera
recept vyskusam v auguste -mam rada makrely su velmi syte a mastne.Ideme v auguste k moru a muz iste ulovi cerstve-je to vzdy pochutka-skusim ich urobit tentoraz tak ako je v recepte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia