Pečená kačka
Pečená kačka s lokšami a červenou kapustou
Autor receptu: avuska
Domáce sú domáce. Sľúbila som im leto s
nami a už majú aj jeseň. Teraz nadišiel ich
čas. Kruh sa uzavrel.
4 porcie |
90 minút príprava |
90 minút na 150 °C |
Postup
- Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť.
- Kačku umyjeme, posolíme, pridáme rascu, vložíme do remosky a pridáme jablká a cibuľu, podlejeme vodou a necháme piecť.
- Na bravčovej masti skaramelizujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú kapustu, podusíme. Pridáme rascu a bobkový list, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Hotovú kapustu zahustíme múkou. Dochutíme soľou, octom a cukrom.
- Vychladnuté uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame a pridáme múku, soľ podľa chuti. Z cesta tvarujeme lokše, ktoré pečieme na suchej na panvici z oboch strán, potierame maslom.
- Po hodine, hodine a pol je kačka hotová. Podávame s kapustou a lokšami.