Pečená kačka s červenou kapustou
Autor receptu: shukvacik
Čo k tomu to jedlu povedať, patrí medzi moje najobľúbenejšie a robil som ho aj včera na štedrovečernú večeru. KU kačke chcem len toľko povedať že na svete je milión receptov skúšal som už všeličo čo sa týkalo spôsobov a prípravy. Bohužiaľ podľa mňa správny recept na dobru kačku ktorá ma chutiť tak ako má je len jeden a to je tento :-)
4-6 porcie |
20 minút príprava |
240 minút na 180 °C |
Postup
- Kačicu riadne umyjeme a poriadne osolíme s vonka aj s dnuka, veľa receptov tvrdí že najlepšie je ju nasoliť večer že soľ sa lepšie rozpustí, ja ju solím hneď ako ju idem urobiť! Potom ju posypeme rascou a podlejeme trošku vodou
- Rúru si vyhrejeme na 180° stupňov a kačku pečieme 4 hodiny počas pečenia ju každých 30 minút podlievame šťavou ktorá sa nám tvorí počas pečenie.
- Garancia kvalitne upečeného mäska, ktoré sa odliepa od kosti!
- Červená kapusta:
- Ja robím jednoduchú a chutnú
Cibuľu posekanú nadrobno speníme na oleji, pridám cukor a počkám kým sa s karamelizuje pridám očistenú kapustu pokrájanú na tenké rezance, trocha podlejem vodou, posypem rascou, osolím okorením a prikryté udusíme do mäkka. Pri konci pridám maximálne 1dcl bieleho vínka, s hrubá 2PL Octu a dochutím podľa chuti
- Prajem Dobrú chuť :-)