Foto: 2010
Isiel som robit daco arabske a omylom som kupil na miesto jahnacieho, mlete bravcove ( bez okuliarov v obchode), tak som si to Zobraziť celý popisIsiel som robit daco arabske a omylom som kupil na miesto jahnacieho, mlete bravcove ( bez okuliarov v obchode), tak som si to pomenil a spravil som pecenu bravcovu fasirku s cestovinou rizonni (mala pasta ako ryza) a arabskymi korenim sumak a koriandrovou vnatou.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
750 g , mleté |
|
200 g , orzo |
|
1 |
|
2 struciky |
|
2 lyzice |
|
1 lyzica cerstve |
|
1 lyzicka |
|
1lyzicka |
|
,mleté čierne korenie |
|
1/3 lyzicky |
|
1/2 lyzicky |
|
3 lyzice |
|
3 lyzice - dobry |
|
1 |
|
Postup
-
1
Do vody s s trochou soli dame varit risoni podla receptu ( vyzera to ako ryza). Uvarime zlejeme vodu a dame ochladit. Medzi tym si pokrajame na drobno cibulu cesnak a petrzlenovu vnat a matu. Cibulu s cesnakom dame oprazit na troche oleja.
- 2
Do mleteho masa vmiesame oprazenu cibulu s cesnakom a primiesame bylinky a koreniny a pridame uvarene risoni a vajicko a poridne premiesame.
- 3
Vymastime si zapekaciu misku a rovnomerne rozotrieme masovu zmes. Vrch posipeme struhanou a trochu postriekame olejom. Dame piect do rozohriatej rury .
- 4
Servirovali sme nakrajane na kocky ( tradicne su to kosostvorce) s citronou stavou a so zemiakovym salatom s fazulovu co pridam neskor.
- 2
Takze bud citron , citronova kora alebo ocot.( to som sa docital na googli). Alebo zjednodus a daj len majoranku ta sa tiez pouziva vela v oriente.