Pečená fašírka s príchuťou orientu

2010 - bez fotky2010, 23. novembra 2010
Pečená fašírka s príchuťou orientu
Foto: 2010

Isiel som robit daco arabske a omylom som kupil na miesto jahnacieho, mlete bravcove ( bez okuliarov v obchode), tak som si to Zobraziť celý popisIsiel som robit daco arabske a omylom som kupil na miesto jahnacieho, mlete bravcove ( bez okuliarov v obchode), tak som si to pomenil a spravil som pecenu bravcovu fasirku s cestovinou rizonni (mala pasta ako ryza) a arabskymi korenim sumak a koriandrovou vnatou.

4-6
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

750 g , mleté
200 g  , orzo
1
2 struciky
2 lyzice
1 lyzica  cerstve
1 lyzicka
1lyzicka
 ,mleté čierne korenie
1/3 lyzicky
1/2 lyzicky
3 lyzice
3 lyzice  - dobry
1




Postup

  1. 1

    Do vody s s trochou soli dame varit risoni podla receptu ( vyzera to ako ryza). Uvarime zlejeme vodu a dame ochladit. Medzi tym si pokrajame na drobno cibulu cesnak a petrzlenovu vnat a matu. Cibulu s cesnakom dame oprazit na troche oleja.

  2. 2

    Do mleteho masa vmiesame oprazenu cibulu s cesnakom a primiesame bylinky a koreniny a pridame uvarene risoni a vajicko a poridne premiesame.

    Pečená fašírka s príchuťou orientu - obrázok 2
  3. 3

    Vymastime si zapekaciu misku a rovnomerne rozotrieme masovu zmes. Vrch posipeme struhanou a trochu postriekame olejom. Dame piect do rozohriatej rury .

    Pečená fašírka s príchuťou orientu - obrázok 3
  4. 4

    Servirovali sme nakrajane na kocky ( tradicne su to kosostvorce) s citronou stavou a so zemiakovym salatom s fazulovu co pridam neskor.

    Pečená fašírka s príchuťou orientu - obrázok 4

Diskusia k receptu

lucylee
opäť skvelá prezentácia a zaujímavý recept..teším teším na recept na tú prílohu...
jatanika
super.... to spravím.... mám však otázočku: sumac nemám, ani som nejedla (aj keď sa mi zdá, podľa obrázkov z netu, že je ten strom bežnou súčasťou okrasných záhrad)....akým korením by sa dal nahradiť?
2010
Sumac, je pomerne nezname korenie mimo arabskych krajin kde sa bezne pouziva.Ma taku zvlastnu kyslastu citronovu chut.
Takze bud citron , citronova kora alebo ocot.( to som sa docital na googli). Alebo zjednodus a daj len majoranku ta sa tiez pouziva vela v oriente.
sovka62
Nenapadlo by ma vmiešať cestovinu do mletého mäsa, ale vyzerá to dobre a určite to aj dobre chutilo. Musím vyskúšať spraviť malú dávku a otestovať, či ten môj mäsožravý manžel nebude protestovať. Mne bude chutiť určite, pre mňa čím menej mäsa, tým lepšie.
babav
Risoni poznam ,pouzivam ich hlavne ako zavarku do polievok pre nasu batolatu vnucku.Urcite vyskusam aj v tvojom recepte !
alzbetka2
super tip na pečenú fašírku, myslím, že aj bez príchute orientu... dík za recept
remcula
Já vůbec nevím, co je to Risoni, ale vypadá to skvěle!!
frezia68
Mám rada mleté na rôzny spôsob.Ale chcem sa vyjadriť k tomu stromu,aj v PO máme tie stromy.Pred rokom po búrke bol vyvrátený a ma zaujímalo o aký druh ide.Kukla som do knižky,ktorú som už podarovala neterke a je to Sumach pálkový.Má také dlhé visiace kvety červenej farby-kyslé(lebo zo zvedavosti som olizla)asi ako orgován.Okolo mnohých stromoch chodíme bez záujmu,ja som si začala viac všímať pri venčení psíka,najmä za rannej pohody a objavila som viac neznámych stromov,ktoré by sa tu nemali vyskytovať.Dúfam,že som si dobre zapamätala názov? A vyrába sa z neho ocot,najdete v knihe o stromoch.Ak je to nezaujímavé,vymaž.
1x ababa



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia