Pečená fašírka s príchuťou orientu

Autor receptu: 2010

Isiel som robit daco arabske a omylom som kupil na miesto jahnacieho, mlete bravcove ( bez okuliarov v obchode), tak som si to pomenil a spravil som pecenu bravcovu fasirku s cestovinou rizonni (mala pasta ako ryza) a arabskymi korenim sumak a koriandrovou vnatou.

4-6
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vody s s trochou soli dame varit risoni podla receptu ( vyzera to ako ryza). Uvarime zlejeme vodu a dame ochladit. Medzi tym si pokrajame na drobno cibulu cesnak a petrzlenovu vnat a matu. Cibulu s cesnakom dame oprazit na troche oleja.
  2. Do mleteho masa vmiesame oprazenu cibulu s cesnakom a primiesame bylinky a koreniny a pridame uvarene risoni a vajicko a poridne premiesame.
  3. Vymastime si zapekaciu misku a rovnomerne rozotrieme masovu zmes. Vrch posipeme struhanou a trochu postriekame olejom. Dame piect do rozohriatej rury .
  4. Servirovali sme nakrajane na kocky ( tradicne su to kosostvorce) s citronou stavou a so zemiakovym salatom s fazulovu co pridam neskor.