Pečená fašírka s príchuťou orientu
Autor receptu: 2010
Isiel som robit daco arabske a omylom som kupil na miesto jahnacieho, mlete bravcove (
bez okuliarov v obchode), tak som si to pomenil a spravil som pecenu bravcovu fasirku s
cestovinou rizonni (mala pasta ako ryza) a arabskymi korenim sumak a koriandrovou
vnatou.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Do vody s s trochou soli dame varit risoni podla receptu ( vyzera to ako ryza).
Uvarime zlejeme vodu a dame ochladit.
Medzi tym si pokrajame na drobno cibulu cesnak a petrzlenovu vnat a matu.
Cibulu s cesnakom dame oprazit na troche oleja.
- Do mleteho masa vmiesame oprazenu cibulu s cesnakom a primiesame bylinky a koreniny a pridame uvarene risoni a vajicko a poridne premiesame.
- Vymastime si zapekaciu misku a rovnomerne rozotrieme masovu zmes.
Vrch posipeme struhanou a trochu postriekame olejom.
Dame piect do rozohriatej rury .
- Servirovali sme nakrajane na kocky ( tradicne su to kosostvorce) s citronou stavou a so zemiakovym salatom s fazulovu co pridam neskor.