Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní fotorecept

evusik - fotkaevusik, 27. decembra 2011
Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept)
Foto: evusik

Moje obľúbené .....

6
porcií
20 minút
príprava
320 minút
na 200 °C

Suroviny

3 kg
Marináda:
2 dl
1 PL
8 ks
5 ks
1/2 ČL
1 PL
500 g malá
Zemiaky:
1000 g menšie
200 g malá
1 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso si večer naložíme do pácu. Ja si mäso dávam do nádoby v ktorej ho aj budem piecť. Mäso si teda vložím do liatinového hrnca, pridám drobnú cibuľu, celú hlavičku cesnaku, vetvičku tymiánu a všetky koreniny. V pohári vo vode si rozpustím trochu cukru, dolejem červeným vínom a tým zalejem mäso. Vína aj vody dolejeme podľa potreby. Ja dávam vína len tie 2dcl, ak dám viac vína už nám to tak nechutí... Mäso pred tým než idem spať ešte pootáčam. Ráno prilejem asi deci oleja a tak ako je celý pekáč strčím do rúry, samozrejme zakrytý a pečiem asi 4 hodiny na 180°C, poslednú hodinku na 220°C. Pečenie je veľmi individuálne všetko závisí od toho aký bol starý divočák :-)

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky si uvaríme v šupke. Ja ich robím v paráku. Na pavnici si speníme cibuľku nakrájanú na štvrťky...

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme uvarené zemiaky, tymián a ak treba osolíme....

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme malú lyžičku medu a 1-2 veľké lyžice balsamica....

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a dobre v panvici opečieme... stále miešame alebo pretriasame aby sa nám zemiačiky krásne obalili a opiekli, chytili takú glazúru

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ja som k diviakovi podávala okrem iného slivkové čatní, ktoré mi ostalo od minula. Recept som už pridávala a je uverejnený tu

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené mäso podávame s glazovanými zemiakmi a slivkovým čatní, ale aj s nakladanou červenou repou, čalamádou alebo šalátom z čerstvej zeleniny. Nech si vyberie každý čo má rád :-)

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

alexola
aaach, ako inak, @evusik .... :) krásny "jednoduchý" recept a fotky na zjedenie....
luliatko
vyzerá to neskutočne..u nás by sa zjedol asi aj tanier:)))))
enerrgizer
perfektné... krásne vypečené mäsko, zemiaky a to čatní nemá chybu :-)
tinca
chutný receptík,vyzerá to všetko lákavo, len nemám šancu na diviaka:)
tatranka
Práve som dojedla obed s morkou.No tvoje mäsko,zemiačky a slivkové čatný je lákavé.Krásne urobené jedlo.
lyali
super! myslim, ze nejaka divocina sa vyskytuje v nasej mraznicke :-D KK :-)
evusik
milé dievčence a chlapec teší ma váš záujem o môj recept, aj keď je mi jasné, že k divine nemá každý prístup... v tomto prípade sa ale dá jednoducho nahradiť pečeným bravčovým aj keď potom je tu jeden z najklasickejších receptov slovenskej kuchyne - pečené mäso, zemiaky a niečo kyslé, sterilizované k tomu :-)
na obvzlášnenie odporúčam to slivkové čatní, je to fakt pochúťka, môj muž takéto vôbec neľúbi, ale keď videl ako si všetci nakladajú tak si naložil aj on, najskôr opatrne ale potom si aj dokladal a aj pochválil :-)
chutnaaa
Boze,vrazdila by som teraz za kusok z tohto jedla..... Mnam.
marienka44
@Evusik , tie zemiaky uvarene v supe si pridavala na cibulu uz osupane? Podla obrazku to neviem urcit. Ukladam do KK.
cica2
wau @evusik u teba by som chcela bývať a jesť tvoje krásne pripravené dobroty:-))
evusik
@marienka44 áno zemiaky sú ošúpané, najprv uvarené v šupe, potom ošúpané a následne zapečené....
@cica2 dobrý nápad... ja by som zas k tebe chodila na tvoje krásne koláčiky :-)
lulyna
vyzerá to naozaj úžasne a určite to tak aj chutí....určite vyskúšam, keď dostaneme diviačika...ukladám
izabella929
nuž divinu aj ja ľúbim, len sa k nej dostnem zriedkavo...ale varila som z diviaka už guláš, aj piekla som ho vonku v prírode v murovanej peci, to bolo šťavnatučké...) aj srnca som už robila...paráda.-)) to je úplne iná chuť,akú máme možnosť poznať u domácich produktov...
gogogo
pečený diviačik je určite výborný a opekané zemiačiky tiež, určite vyskúšam
paulapa
@evusik tak to bola mňamka, dedo si naložil tri krát. Mali sme k tomu aj slivkové čatní, ktoré sa mi podarilo myslím že veľmi dobre a náramne sa k tomu hodí. Spravila som ho dosť pikantné s čoho mal najväčšiu radosť dedko. (Upodozrievam ho že má plechovú pusu). Takže ďakujem za recept bolo to super.........
ersie
ďakujem za super recept, robila som ho na narodeninovú oslavu a všetci si prsty oblizovali, bol to gurmánsky zážitok ;-)
kohan
Dnes sme skúsili, bolo to famózne :-) vďaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia