Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní fotorecept
Foto: evusik
Moje obľúbené .....
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 kg |
|
Marináda: | |
2 dl |
|
1 PL |
|
8 ks |
|
5 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
500 g malá |
|
|
|
Zemiaky: | |
1000 g menšie |
|
200 g malá |
|
|
|
1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso si večer naložíme do pácu. Ja si mäso dávam do nádoby v ktorej ho aj budem piecť. Mäso si teda vložím do liatinového hrnca, pridám drobnú cibuľu, celú hlavičku cesnaku, vetvičku tymiánu a všetky koreniny. V pohári vo vode si rozpustím trochu cukru, dolejem červeným vínom a tým zalejem mäso. Vína aj vody dolejeme podľa potreby. Ja dávam vína len tie 2dcl, ak dám viac vína už nám to tak nechutí... Mäso pred tým než idem spať ešte pootáčam. Ráno prilejem asi deci oleja a tak ako je celý pekáč strčím do rúry, samozrejme zakrytý a pečiem asi 4 hodiny na 180°C, poslednú hodinku na 220°C. Pečenie je veľmi individuálne všetko závisí od toho aký bol starý divočák :-)
-
2
Zemiaky si uvaríme v šupke. Ja ich robím v paráku. Na pavnici si speníme cibuľku nakrájanú na štvrťky...
-
3
pridáme uvarené zemiaky, tymián a ak treba osolíme....
-
4
pridáme malú lyžičku medu a 1-2 veľké lyžice balsamica....
-
5
a dobre v panvici opečieme... stále miešame alebo pretriasame aby sa nám zemiačiky krásne obalili a opiekli, chytili takú glazúru
-
6
ja som k diviakovi podávala okrem iného slivkové čatní, ktoré mi ostalo od minula. Recept som už pridávala a je uverejnený tu
-
7
Upečené mäso podávame s glazovanými zemiakmi a slivkovým čatní, ale aj s nakladanou červenou repou, čalamádou alebo šalátom z čerstvej zeleniny. Nech si vyberie každý čo má rád :-)
na obvzlášnenie odporúčam to slivkové čatní, je to fakt pochúťka, môj muž takéto vôbec neľúbi, ale keď videl ako si všetci nakladajú tak si naložil aj on, najskôr opatrne ale potom si aj dokladal a aj pochválil :-)
@cica2 dobrý nápad... ja by som zas k tebe chodila na tvoje krásne koláčiky :-)