Snehová torta
Snehová torta

Pavlovovej torta

anicka12 - bez fotkyanicka12, 3. novembra 2023

Krásne biela torta, ktorá sa podarí naozaj každému.

12
porcií
30 minút
príprava
180 minút
na 110 / 80 °C

Suroviny

6 ks
360 g
150 g
Na potretie:
Krém:
250 g
250 ml
1 bal.
1 ČL




Postup

  1. 1

    Bielky s kryštálovým cukrom ručne metličkou miešame nad parou asi 10 minút, kým sa cukor nerozpustí. Vyskúšame medzi prstami, či je cukor úplne rozpustený.

  2. 2

    Keď je cukor rozpustený, šľaháme mixérom na vysokých otáčkach. Ak sneh uz dostatočne tuhne, prisypeme práškový cukor a dôkladne prešľaháme. Sneh je dokonale vyšľahaný, ak po vytiahnutí metličky dobre drží tvar a je lesklý.

  3. 3

    Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru rustikálnej torty tak, aby v jej strede vznikol kráter, alebo ho rozdelíme na polovicu a vytvoríme dva pláty Pavlovej torty. Zo zvyšného snehu môžeme pripraviť minipavlovky alebo pusinky. Rustikálnu Pavlovovej tortu sušíme teplovzdušne 10 minút na 110 °C, potom teplotu znížime na 75-80 °C a sušíme ďalších 2,5-3 hodiny. Ak pripravujeme dva pláty torty, sušíme teplovzdušne 10 minút na 110 °C, po znížení teploty na 75-80 °C sušíme ešte 2 hodiny.

  4. 4

    Krém pripravíme tak, že vyšľaháme mascarpone s rumom a vanilkovým cukrom. Zvlášť ušľaháme smotanu a do šľahačky primiešame krém.

  5. 5

    Usušený, vychladnutý korpus prenesieme na podložku, na ktorej budeme tortu servírovať. Korpus natrieme džemom podľa chuti, poukladáme naň ovocie a nanesieme krém. Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie ovocím, čokoládou alebo cukrárskymi posypmi.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie je foto, takže nevidieť, či je krásne biela, ale verím, že áno.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia