Patizonová polievka - celiatická (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
V zelovoci som videla pekne patizoniky tak som chcela urobiť z nich niečo ine ako vysmažené.Aby to mohla konzumovať aj dcéra celiatička tak som prispôsobila recept aj pre ňu.Je to dobrá sezonna polievka.
6 porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- pripravíme si všetky potrebné suroviny na polievku plus cibuľu a olej
- pokrájame na drobno cibuľu a orestujeme na oleji do zlatova
- nastrúhame okrojené patizonky aj s dužinou lebo su mladé netreba nič vyhadzovať
- opraženú cibuľku zalejeme vodou ,pridáme vegetu,kôpor,korenie mleté a vsypeme nastrúhané patizony
- varíme asi 10 minút a pripravíme si zátrepku zo smotany a múky (kto má rád kalorickejšie tak može dať 30% smotanu)
- uvaríme na tvrdo vajíčka a nakrájame na kocečky
- do polievky nalejeme zátrepku a varíme ešte 10 minút a nakoniec pridáme nakrájané vajíčka.
- servírujeme s kyselou smotanou a ozdobíme petržlenovou vňatkou.podávame s celiatickým chlebíkom.dobrú chuť!