Patizón plnený pohánkou
Autor receptu: alena45
Znovu som sa nechala inšpirovať inou stránkou...
2 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Mladému patizónu odkrojíme vršok a kávovou lyžičkou vydlabeme dužinu. Ide to veľmi dobre. Zvnútra posolíme a necháme odležať aspoň 10 minút.
- Na panvicu nalejeme ľubovoľný olej, zohrejeme, pridáme nasekanú cibuľu, necháme zosklovatieť a prihodíme nakrájanú dužinu z patizónu. Premytú surovú pohánku zamiešame, osolíme, okoreníme, vhodíme ľubovoľné bylinky, zamiešame a odstavíme.
- Z patizónu vylejeme vypotenú vodu a lyžicou naložíme plnku asi do 3/4. Každý patizón zabalíme do alobalu, (na obrázku je rozbalený kvôli ukážke) položíme na plech, vložíme do rúry a pečieme pri 200 stupňoch cca 45 minút.
- Spolu s patizónom môžeme dať na plech piecť do alobalu zabalenú cviklu, cesnak, zemiak, cibuľu, len treba dať pozor, že každé bude hotové za iný čas.