Patizón plnený pohánkou

Autor receptu: alena45

Znovu som sa nechala inšpirovať inou stránkou...

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mladému patizónu odkrojíme vršok a kávovou lyžičkou vydlabeme dužinu. Ide to veľmi dobre. Zvnútra posolíme a necháme odležať aspoň 10 minút.
  2. Na panvicu nalejeme ľubovoľný olej, zohrejeme, pridáme nasekanú cibuľu, necháme zosklovatieť a prihodíme nakrájanú dužinu z patizónu. Premytú surovú pohánku zamiešame, osolíme, okoreníme, vhodíme ľubovoľné bylinky, zamiešame a odstavíme.
  3. Z patizónu vylejeme vypotenú vodu a lyžicou naložíme plnku asi do 3/4. Každý patizón zabalíme do alobalu, (na obrázku je rozbalený kvôli ukážke) položíme na plech, vložíme do rúry a pečieme pri 200 stupňoch cca 45 minút.
  4. Spolu s patizónom môžeme dať na plech piecť do alobalu zabalenú cviklu, cesnak, zemiak, cibuľu, len treba dať pozor, že každé bude hotové za iný čas.