Foto: rastatouille
Toto je jednoduchý recept na paštétu z kuracích pečienok, zaliata tukom vydrží v chladničke niekoľko dní.
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame na vačšie kocky.
-
2
Pečienky umyjeme, očistíme a pokrájame približne na osminky.
-
3
Na panvici na miernom plameni rozpustíme približne 100g husacieho tuku.
-
4
Cibuľu pridáme k tuku a pomaly pražíme na miernom plameni.
-
5
Keď je cibuľa opražená dozlata, odhrnieme ju na jednu polovicu a pridáme pečienky.
-
6
Pečienky krátko opekáme na strednom plameni.
-
7
Po chvíli zmiešame pečienky s cibuľou a pomaly pražíme až kým nie sú pečienky dobre prepečené. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.
-
8
Medzitým nahrubo nasekáme približne dve lyžice petržlenovej vňate.
-
9
Do mixéra pridáme pečienky s cibuľou, zvyšok husacieho tuku (cca 4 lyžice odložíme bokom na zaliatie paštéty), petržlenovú vňať. Prilejeme brandy, podľa chuti osolíme a okoreníme.
-
10
Rozmixujeme na jemnú paštétu.
-
11
Zvyšok tuku rozpustíme na malom plameni. Odstavíme z plamena. Misky naplníme vychladenou paštétou a zarovnáme cca 1 cm pod okrajom misiek. Zalejeme husacím tukom a dáme do chladničky na min. 3 hodiny.
s kamerou!