Paštéta z kuracej pečene fotorecept

rastatouille - fotkarastatouille, 28. novembra 2010

Toto je jednoduchý recept na paštétu z kuracích pečienok, zaliata tukom vydrží v chladničke niekoľko dní.

Suroviny

500 g
250 g
300 g
1 dl
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame na vačšie kocky.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečienky umyjeme, očistíme a pokrájame približne na osminky.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici na miernom plameni rozpustíme približne 100g husacieho tuku.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu pridáme k tuku a pomaly pražíme na miernom plameni.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je cibuľa opražená dozlata, odhrnieme ju na jednu polovicu a pridáme pečienky.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečienky krátko opekáme na strednom plameni.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po chvíli zmiešame pečienky s cibuľou a pomaly pražíme až kým nie sú pečienky dobre prepečené. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým nahrubo nasekáme približne dve lyžice petržlenovej vňate.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do mixéra pridáme pečienky s cibuľou, zvyšok husacieho tuku (cca 4 lyžice odložíme bokom na zaliatie paštéty), petržlenovú vňať. Prilejeme brandy, podľa chuti osolíme a okoreníme.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rozmixujeme na jemnú paštétu.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zvyšok tuku rozpustíme na malom plameni. Odstavíme z plamena. Misky naplníme vychladenou paštétou a zarovnáme cca 1 cm pod okrajom misiek. Zalejeme husacím tukom a dáme do chladničky na min. 3 hodiny.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

michsamant
:-O spadla mi celkom sanka... okrem toho, ze to vyzera velmi chutne, som uplne vedla z toho fotopostupu a krasnych fotiek. Uzasne; dakujem.
janger
Krasny fotopostup, vyborny recept! Iste vyskusam! Misticky mam take iste ako ty, takze sa to musi vydarit ;-)))!
marianne69
Tak tomuto sa povie fotopostup:-)profesionalny....a tu pastecku vyskusam,nemam rada kupovane od urciteho casu,nejem ich vobec,ale ak si spravim domacu,aspon viem,co tam najdem....:-)
vybusna
pastiku z kuracich pecienok robim o nieco inu, ale tvoja musi byt tiez skvela.....mna nadchol tvoj fantasticky fotopostup....tak to je nieco!!!!
evusik
čo dodať? keď všetko už bolo povedané ..... krásne....výborný recept, paštéku aj ja robím podobne, ale ten fotopostup! nádhera.... už sa teším na ďaľšie recepty :-)
klaura
tlieskam ... perfektne spracované, recept výborný ... poznám ... :)
babav
To je recept hodny jeho menovnika;-) .Vies narabat a vareskou aj
s kamerou!
frezia68
Nový a taký úspešný,vítaj! Takého učiteľa na fotenie by som uvítala,nedá sa na diaľku?Veľmi pekný fotopostup,paštéku poznám,dobrý recept.
helca103
velmi pekne spracovaný recept a určite aj chut bude vynikajuca, ja robievam trochu inu bez brandy ale určite vyskúšam len neviem kedy to všetko stihnem jeden recept je tu lepší ako druhy.Takže ako inak KK.
palokuchki
Ja robim pastetu podobne, ale vyskusam teraz tvoj recept. No ale ten fotopostup, to je parada.
ketty3811
krásne,krásne.Aj recept aj fotopostup.Vitaj na Vareche a teším sa na tvoje ďalšie super recepty.:-)
tinca
musím ísť spať, lebo mi tečú slinky a už sa nepatrí jesť o takomto čase, hoci mám výbornú šunkovú penu. Krááásne foto
evanaaa
Robievam občas vo vaničke, mám aj tie mištičky, len pečienky mením - kuraciu, kačaciu, občas bravčovú. Ale hneď som si všimla ten prehľadný fotopostup a páči sa mi, aj keď ja recepty nedávam.A ozaj to je super.Takže,milý Rastatouille, vitaj !
hannah22
super, paštetka vynikajúca a žasnem nad fotopostupom ..... :))
havino
krásne, prenádherne, toto som hladala a našla, dakujem,hned zajtra, pozajtra ju robim,ale asi bez brandy,okoštujem a uvidím čo treba do nej
maminka54
výborný a rýchly recept...ja som nedala petržlenovú vňať ale trošku pažítky a čerstvej majoránky z balkona
ebaka
aj ja sa hlásim ku všetkému,čo tu bolo napísané,supééééér....zoženiem pečienky a idem do toho,mňam....vydržím???....dík za rcp,len tak ďalej
fatra
Vdaka za tento recept,akurat sa strojim si spravit domacu pastetu a tvoj recept sa mi pozdava,plus vyborne zachytene na fotkach,potom sa ozvem ako mi to dopadlo,este raz vdaka. Fatra.
ebaka
tento týždeň ju pripravujem už 2x,je ľahká,chutná jednoducho supéééér.Ďakujem za rcp,potešil ma,prajem veľa úspechov
babulka822
Je tam moc citit to brandy? Aku chut to tam spraví?chcem ju urobit aby mohli aj deti jest.
methi
@babulka822 ak nechces pouzit brandy, pouzi stavu z pomaranca, kludne z celeho, pastika bude vyborna. Ja inu ani nerobim teraz :) Ale aj s brandy je fajnova.
elenamm
Ako fajn, ze sa pridavaju komentare aj k starsim receptom. Ja rozmyslam nad tou husacou mastou. Asi tam urobi svoje, ze? Len kde ju zohnat, ked neplanujem piect hus....
smejkad
dostat kupit, ja zvyknem v kauflande, slovensky vyrobca JAV, bravam od nich aj bravcovu, aj husaciu, mame ju radi na chlebik , polkilove balenie okolo 2€ :-)
radox1
takto robim podobne,len z kacacich,ale ine som chcel.tak takyto fotopostup sa mi paci a ma svoj vyznam.nie ako pre dementov 20 fotiek a viac.
tiginko
wow a kde sa podel tento kuchár? Tiež mi padla sánka, ako vraví Miška na začiatku. Robím paštétu s inými bylinkami, ale s petržlenkou vyskúšam nabudúce. Inak to brandy pridávam ešte počas praženia pečienky a v tom prípade len zanechá príjemnú stopu, a alkohol sa až na nepatrný zvyšok vyparí. Ak sa pridá za studena, zrejme je ho tam viac cítiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia