Paštéta z kuracej pečene (fotorecept)

Autor receptu: rastatouille

Toto je jednoduchý recept na paštétu z kuracích pečienok, zaliata tukom vydrží v chladničke niekoľko dní.

Postup

  1. Cibuľu pokrájame na vačšie kocky.
  2. Pečienky umyjeme, očistíme a pokrájame približne na osminky.
  3. Na panvici na miernom plameni rozpustíme približne 100g husacieho tuku.
  4. Cibuľu pridáme k tuku a pomaly pražíme na miernom plameni.
  5. Keď je cibuľa opražená dozlata, odhrnieme ju na jednu polovicu a pridáme pečienky.
  6. Pečienky krátko opekáme na strednom plameni.
  7. Po chvíli zmiešame pečienky s cibuľou a pomaly pražíme až kým nie sú pečienky dobre prepečené. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.
  8. Medzitým nahrubo nasekáme približne dve lyžice petržlenovej vňate.
  9. Do mixéra pridáme pečienky s cibuľou, zvyšok husacieho tuku (cca 4 lyžice odložíme bokom na zaliatie paštéty), petržlenovú vňať. Prilejeme brandy, podľa chuti osolíme a okoreníme.
  10. Rozmixujeme na jemnú paštétu.
  11. Zvyšok tuku rozpustíme na malom plameni. Odstavíme z plamena. Misky naplníme vychladenou paštétou a zarovnáme cca 1 cm pod okrajom misiek. Zalejeme husacím tukom a dáme do chladničky na min. 3 hodiny.