Hubová nátierka
Paštéta z bedlí
Autor receptu: bobo007
Čo s bedľou ak ju nechcem vysmážať?
Urobiť sa dá aj skvelá paštéta.
Dostal som recept od známych.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Bedle nakrájame na kocky a orestujeme pár minút s rascou na rozpálenej masti s maslom a cibuľou na drobno nakrájanou. Potom pridáme soľ a korenie a asi 10-15 min dusíme vo vlastnej šťave na zakrytej panvici. V prípade potreby podlievame trochou vody. Potom na otvorenej panvici dorestujeme tak, aby sa vyparila voda a zostali len bedle vo vlastnej šťave s masťou a maslom.
- Podľa chuti môžte pridať maslo, prípadne dosoliť a okoreniť. Po vychladnutí dáme obsah panvice do nožového mixéru a pridáme najemno nakrájaný surový cesnak a olivový olej. Rozmixujeme na jemnosť a hustotu, ktorá nám vyhovuje. Uskladníme do chladničky.
- Doporučujem natierať na sucho opečenom chlebe alebo bagete v hriankovači alebo trúbe a navrch môžme ozdobiť cibuľkou alebo bazalkovým listom alebo inými variantami, ktoré nás napadnú.
Dobrú chuť.