Foto: simona11
Chcela som pripraviť hummus, ale zastavila ma ingrediencia "pasta tahini". Nakoľko som ju nemala, tak som našla postup na doma pripravenú na www.home-made.cz. Tak Zobraziť celý popisChcela som pripraviť hummus, ale zastavila ma ingrediencia "pasta tahini". Nakoľko som ju nemala, tak som našla postup na doma pripravenú na www.home-made.cz. Tak ju sem pridávam.
na 170 °C
Postup
-
1
Rozohrejeme rúru na 170 st. Celzia. Plech vystelieme papierom na pečenie a sézam naň rovnomerne rozsypeme. Pečieme 7 minút. Potom ho prehrabeme a znovu pečieme 7 minút do zlata.
- 2
Upečené semienka mixujeme 1 minútu a postupne prilievame olivový olej. Podľa chuti dosolíme. Takáto pasta v chladničke vydrží mesiac.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tahini si radsej kupte. V chladnicke vam vydrzi dobre uzavreta aj dva roky. Pred pouzitim dobre rozmiesat lebo na povrchu sa vytvara sezamovy olej. Pouzit, zas dobre uzatvorit . Tahini sa pouziva aj na vymazavanie plechu pod kolace a pod maso. Ked sa vam robia v puse a na jazyku vyrazky tak potriet tahini. Tahini je velmi chutna aj so sladkym, takze kludne husty sirup z hrozna alebo datlovy alebo iny 2 PL rozmiesat v tanieriku s 1-2 PL tahini a nalamanymi kuskami chleba konzumovat...pouziva sa aj na maso, na kurca ..potriet 1-2 Pl tahini maso / kurca bude mat krasnu chrumkavu vonavu zlatavu korku...mavam
varecha.pravda.sk/recepty/falosna-pasta-tahini-/26399-rec...